Samsun’un Çarşamba ilçesinde önceki gün yerel bir gazetede çıkan, kaymakamlık, belediye ve oda başkanlarının zan altında bırakıldığı köşe yazısına iş adamı ve Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz da tepki gösterdi. Hafta sonu Çarşambalı 50’nin üzerinde muhtar toplanarak yaptıkları basın açıklamasıyla yerel gazeteyi kınamışlardı. Muhtarlar, daha sonra Kaymakam Yıldız’a gitmişlerdi. Yıldız da muhtarlara yaptığı açıklamasında, ilçedeki birlik ve beraberliğin devamına vurgu yaparak, buna kimsenin engel olamayacağını söylemişti.

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz da yerel gazetedeki köşe yazısını eleştirerek, yazının asılsız, temelsiz ve çirkin iddialar olduğunu belirterek, “Açıklayın, ispatlayın, aksi halde bu çirkin iddialarınız altında ezileceksiniz.” dedi

"ASLA MÜSAADE DE ETMEYECEĞİZ"

İlçede yayın yapan gazetenin köşe yazısında, Çarşamba'yı, kaymakam değil fındık baronları, kanun kaçaklarının yönettiği iddiasına sert çıkan Kazım Yılmaz, "Devletin ilçede en üst makamı olan bir kişiye, yani kaymakamımıza bu suçlamayı hangi delil ve tespitlerle yapıyorsunuz? diye sordu. Bu fındık baronları ve kanun kaçakları kimdir? açıklayın, ispatlayın, aksi halde bu çirkin iddialarınız altında ezileceksiniz.” dedi.

Hafta sonu Kaymakam Yıldız’ın da değindiği açıklamaların, sonuna kadar arkasında olduğunu da vurgulayan Kazım Yılmaz, şunları ifade etti: "Bizler Çarşamba Kaymakamımız Yıldız'la, Belediye Başkanımız Dündar’la, oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyumlu, koordineli ve birlik beraberlik içersinde çalışmaktayız. Kaymakamımızın da ifade ettiği gibi bu iddialar Çarşamba’nın geleceğine darbe vurmak için yapılmaktadır. Bu birlik ve beraberlik her geçen gün olumlu sonuçlarını da vermektedir. Borsa Meslek Yüksek Okulu'yla başlayan yolumuzda, bugün hayırseverlerimiz ve Belediye Başkanımızın büyük katkılarıyla açılan Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ile ilçemiz üniversitesi olma yolundadır. Çarşamba, sosyal alanlarıyla insanlarımızın Samsun’a gitmeye gereksinim duymayacakları bir şehir haline gelmiştir. Yakında bakanlık onayı olur ise ilçemizde belediyemizin tahsis edeceği Adapark alanında borsa olarak huzurevi yapılacaktır. İlçemizin dayanışması geçen ay gelen TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da dikkatinden kaçmamış ve kendisi ilçemize övgüler yağdırmıştı. Bu noktada bizlerin beraberliği ve ilçemizin refahı için sürekli çalışan kaymakamımıza yapılan bu suçlamaları da kesinlikle kabul etmiyorum. Çarşambamızın daha refah ve daha kaliteli bir şehir olmak için verdiği mücadelesine, birlik ve beraberliğimize hiç kimse engel olamaz. Buna asla müsaade de etmeyeceğiz.”