Trabzonspor, Eskişehirspor’dan transfer ettiği Türk asıllı İsveçli futbolcu Erkan Zengin ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Sıkıntılı transfer sürecinin ardından bordo mavili ekibe gelen başarılı futbolcu, kararında, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Teknik Direktör Ersun Yanal’ın kendisini ikna için İsveç’e gelmesinin etkili olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde konuşan, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Erkan transferiyle ilgili günlerdir medyada kirli haberler çıktığını belirterek, Erkan’ın kendilerini ‘Trabzonspor’a gelmek istemiyorum’ şeklinde bir sözünün olmadığını savundu. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Günlerdir medyada kirli kirli haberler yar alıyor. Bunların hepsinin Erkan kardeşimizin ağzından çıktığı söyleniyordu. Bize de sorduklarında, Erkan’ın bize hiçbir zaman, ‘Trabzonspor’a gelmeyeceğim, başka takıma gideceğim’ diye bir sözü olmadığını söyledik. Açıklamalarımdan da takip ediyorsunuz, ‘Trabzonspor'a gelmek istemiyorum’ diyen oyuncuyu almamız söz konusu değildi. Sağolsun Ersun hocamızla İsveç'e gittiğimizde güzel bir restoranda, Obama'nın yemek yediği restoranda bize yemek ısmarladı. Sonra evlerine gittik. Ama evlerinde çok şaşırdım. Çünkü gittiğimiz yer Trabzonsporlularla dolu bir evdi. Babası sağolsun. Trabzonspor'un ayrı bir yeri var içinde. Özellikle Zafer diye bir amcası var, ona teşekkür ediyorum. Konuşmamız 10 dakika sürmedi. ‘Valizini hazırla, uçak bekliyor’ dedik. ‘Başkanım buraya geldiniz, ben Trabzonspor’da oynamaktan şeref duyarım’ dedi."

Erkan’ın günlerdir kulüp içinden ve dışından eleştirildiğini işaret eden Başkan Hacıosmanoğlu, "Gerek içeriden gerek dışarıdan gelen eleştirileri dikkate alarak, sahaya çıktığı zaman Trabzonspor adına vereceği mücadeleyle, şu ana kadar oynadığı futboldan daha iyisini oynayıp, Erkan Zengin’in kim olduğunu herkese göstereceğine, uzun yıllar Trabzonspor'a katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendisi de hocası da buna inanıyor. Hem Trabzonspor hem Trabzonspor’un hocası istedi. Daha da önemlisi daha önce Ersun hocayla çalıştı. Abi – kardeş ilişkileri var. Trabzonspor’un onun tarzında bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Oynadığı futbolla beklentilere cevap verip Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecektir." ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA GİDERİM"

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolcunun transferi için teknik direktör Ersun Yanal ile İsveç’e gitmelerinin eleştirildiğine dair soru üzerine ise şunları söyledi:

"Teknik konulara teknik kadro karar verir. Erkan tarzında oyuncuya ihtiyacımız olduğunu teknik kadro söylüyor. Bizden önceki başkanlardan da çok başkan vardı futbolcunun yanına giden. Resim çektirip ‘Aldım’ diyen, sonra Moskova’ya giden oyuncular da var. Önemli olan Trabzonspor Başkanının bir yere gitmesi değil. Biz ‘Trabzonspor’un başkanı değil samimi sevdalılarının hizmetkârıyız’ dedik. Yaptığımız hareketin Trabzonspor’a katkısı olacaksa biz İsveç’e değil, dünyanın öbür ucuna da gideriz. Bundan gocunmayız. İnsanlar bizi, ‘Trabzonspor'un değerlerine sahip çıkmıyor’ diye eleştiriyor. Biz Trabzonspor’un en ufak değerine dahi sahip çıkarız. Trabzonspor’a hizmet etmek için hiçbir şeyi gurur yapmayız. Yarın da gitmek gerekiyorsa gideriz."

Hacıosmanoğlu, 'Fenerbahçe ve Trabzonspor sürekli birbirlerinin talip olduğu oyuncuları istiyor. İki kulüp arasında böyle bir çekişme var mı?' şeklindeki soruyu da şöyle cevapladı:

"Trabzonspor’a katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları almak derdindeyiz. Kimse ile yarış içinde değiliz. Bizim talip olduğumuz oyunculara talip olanlar oluyor. Böyle bir noktada bize katkı sağlayacağına inanıyorsak onları Trabzonspor’a kazandırmanın derdindeyiz. Camialar kendi gücünü göstermek için bazen prestijlerini de ortaya koyup korumak zorunda. Trabzonspor önemli bir değer. Burayı yönetirken bütün maddi ve manevi değerlerini koruyarak yapacaksınız bunu. Ekonomik boyutun yanı sıra maneviyata da dikkat etmek lazım. Eskiden İstanbul takımlarının talip olduğu oyuncuları Trabzonspor’un alamayacağını söylerlerdi. Trabzonspor güçlü bir camia. İstediği zaman istediğini yapar. Bunları yaparken kulübü mali yönden düşünmek zorundasınız. Trabzonspor’a sahada katkı sağlayacağına inandığınız değerli oyuncular varsa onlar için riski de göze alacaksınız. Riski göze almazsanız başarıyı yakalayamazsınız."

Başkan Hacıosmanoğlu, gündemlerinde olan bazı futbolcuların da olduğunu, teknik heyetin raporu doğrultusunda gerektiği taktirde takıma takviye yapacaklarını sözlerine ekledi.

ERKAN: 20 GÜNDÜR NE ÇEKTİĞİMİ KİMSE BİLEMEZ

Eskişehirspor’dan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe’de oynamak istediğini açıklayan ve bu nedenle sıkıntılı bir süreç geçiren Erkan Zengin, 20 günlük süreçte neler çektiğini kimsenin bilemeyeceğini söyledi. Eskişehirspor başkanını verdiği sözde durmamakla suçlayan tecrübeli futbolcu, "Şuan inanılmaz mutluyum. Bundan sonra Trabzonspor için her şeyimi ortaya koyacağım. 20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez. Konuşulanlar var. Bir sürü olaylar oldu. Çok fazla takip etmedim. İsveç'teydim. Eskişehir’den ayrılışım çok farklıydı. Bunu kimse bilmez. Bazı şeyleri orada yaşadım. Evimi sattım, İstanbul’a gittim. Daha önceden bunlar konuşulmuştu. Trabzonspor bu transferde hiç yoktu. Oradan ayrılırken başkanımız ‘Sen gidebilirsin’ dedi. Ondan sonra bir kulüple görüşmeye gittim. Trabzonspor yoktu hiçbir zaman. Bu olayların üzerine buraya kadar geldi. Ben İsveç’e döndüm. Başkanımın ve Ersun hocamın İsveç’e gelmesi her şeyi bitirdi. Trabzonspor bundan sonra benim her şeyim. Bunu yürekten söylüyorum. Buna inanabilirsiniz. Camiaya teşekkür ediyorum." dedi.

Bütün futbolcuların Trabzonspor için oynamak isteyeceğini dile getiren Erkan, "Açıklama yaptığımda Galatasaray ya da Beşiktaş’ı da dedim. Çünkü orada bir söz verilmiş. Trabzon halkı sözünü tutan insanlardır. Onu en iyi Trabzonspor bilir. Bana söz verildi ve o sözü başkanımız tutmadı. Ben de ona göre bir açıklama yaptım. Kim olsa orada aynı şeyi söylerdi. Ama burada olmaktan inanılmaz mutluyum. Bana bu kadar değer veren başkan ve hocanın İsveç’e kadar gelip beni oradan alması çok güzeldi. Bu saatten sonra Trabzonspor için her şeyi yaparım." diye konuştu.

Transfer sürecinde yaşananlardan dolayı üzerinde baskı olabileceğini de belirten Erkan, "Sahaya çıktığın zaman yüzde yüz oynaman lazım. Sadece Trabzonspor ile alakalı değil, dünyanın her yerinde var. Bu olaylardan sonra biraz daha baskı olabilir ama ben bu baskıyı kaldıramıyorsam zaten futbol oynamam." dedi.

İsveç’teyken eski takımıyla antrenmana çıktığının da bilgisini veren başarılı futbolcu, Ersun Yanal’ın kendisine verdiği çalışma programı doğrultusunda bir hafta içinde hazır olacağına inandığını dile getirdi.

Bu arada, Erkan Zengin’in Trabzonspor'da 99 numaralı formayı giyeceği belirtildi.