İngiltere'nin başkenti Londra’da bir trendeki prizde telefonunu şarj etmek isteyen İngiliz vatandaşı, ‘elektrik çalma’ gerekçesiyle gözaltına alındı.

Guardian’ın aktardığı haberde, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Hackney Wick – Camden Road semtleri arasındaki tren hattında yolculuk eden 45 yaşındaki İngiliz sanatçı Robin Lee, akıllı telefonunu şarj etmek amacıyla trenin prizini kullandı. Londra ulaşım polisi durumu fark edince, İngiliz sanatçıyı trenin ‘elektriğini çalma’ suçlamasıyla gözaltına aldı.

Cumartesi günü meydana gelen olayda Lee, elleri kelepçeli bir şekilde polis merkezine götürüldü. Bu arada, İngiliz sanatçı 'agresif davranışları ve saldırgan tutumu' nedeniyle ikinci kez gözaltına alındı. Kısa bir süre polis merkezinde tutulan Lee, daha sonra serbest bırakıldı.

Polis yetkilileri olayın ardından, trendeki elektrik prizlerinin sadece temizlik görevlileri tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Serbest bırakılan Robin Lee'nin ise polisi ‘saçma davranmakla’ suçladığı kaydedildi.

İngiltere’de 1998 yılında çıkan Hırsızlık Kanunu’na göre, trendeki elektrik kullanımı kamuya açık değil. Aksi davranışlar ise ülkede suç sayılıyor ve 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılma ihtimali taşıyor.