Türkiye Sakatlar Derneği(TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, şehir içi trafikte duyarsız sürücülerin neden olduğu sıkıntılardan mağdur olduklarını açıkladı.

Görme ve ortopedik engelliler trafikte haklarının gasp edilmesinden mağdur. TSK Şube Başkanı Efe, şehir içi trafikte duyarsız sürücülerin engellilere ayrılan alanlara araçlarının park etmesine tepki gösterdi. Efe, duyarsız sürücülerin yoğun yaya trafiğinin olduğu bölgelerde otomobillerini kaldırıma veya tekerlekli sandalye rampalarının önüne çekilmesini ise kınadıklarını söyledi. Toplumsal hayata katılımlarını kısıtlı olan engellilerin duyarsız sürücüler nedeniyle şehir yaşantısının kaosa dönüştüğüne işaret eden TSD Şube Başkanı Efe, "Şehirde oto park sıkıntısı had safhada. Böyle olunca normal vatandaşlar da engellilere tahsis edilen otopark alanlarına otomobillerini park etmekte. Gerçi trafik polislere bildirip mevcut problemi aşıyoruz. Ama sonrasında sıkıntılar yaşanıyor. Sürücülerden ricamız, koltuk değnekli ya da tekerlekli sandalyeye mahkum olan engellilere tahsis edilen park yerlerine araçlarını park etmesinler. Şehir merkezinde çok az yerde engelliler için oto park alanı var. Bir de tekerlekli sandalye rampalarının olduğu kaldırım sonu veya başlangıcındaki noktalara park edilen otomobiller en büyük handikabımız. Bizlere tahsis edilen alanlara tecavüz edilmemesini istiyoruz." dedi.

Efe, ayrıca şehir merkezindeki bazı kaldırımlara yine duyarsız sürücülerin otomobil ya da kamyonetlerini park ettiğinin bunun ise görme engellileri mağdur ettiğini de sözlerine ekleyerek, "Bu şehirde engelli olarak yaşamak çok zor. Görme engelliler için oluşturulan kaldırımlardaki sarı şerit üzerlerine duyarsız sürücüler otomobillerini park etmekte. Bu da mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor." diye konuştu.