Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Pakistan hükümetinin Koalisyon üyeliği konusunda resmi tutumunu ilan etmediğini söyledi.

Tuğgeneral Asiri, Suudi Arabistan başkenti Riyad'da yaptığı günlük basın brifinginde, Pakistan Parlamentosu'nun Suudi önderliğindeki Yemen'deki Husilere karşı koalisyon güçlerinin yürüttüğü askeri harekatına katkıda bulunmama kararının sorulması üzerine "Açıklanan tutum, Pakistan Parlamentosu'nun tutumudur. Pakistan hükümeti şimdiye kadar resmi tutumunu açıklamadı." dedi.

"Pakistan kuvvetlerinin, koalisyon güçlerine katılması Yemen'in çıkarınadır." diyen Tuğgeneral açıklamasına, "Pakistanlı kardeşlerimizin varlığı katkıdır. Ancak kara-deniz ve hava operasyonlarında olmamaları, koalisyon güçlerinin operasyonlarına etki etmeyecektir." şeklinde devam etti.

Asiri, Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen 'Kararlılık Fırtınası' hava operasyonlarında, Husilere karşı meşru hükümetin tarafında savaşan yerel milislere ve Yemen ordusuna destek vermeye devam edildiğini belirtti.

Husilerin Aden'de silah depolamak için kullandıkları bir stadın hedef alındığına dikkat çeken Asiri, operasyonlarda ayrıca Husilere ait uçak ve askeri mühimmatların saklandığı depoların ve önceden Yemen ordusuna ait olan sonra Husilerin eline geçen cephaneliklerin vurulduğunu açıkladı.