CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Sapanca Gölü manzaralı 14 bin 666 metrekare arazinin Milli Emlak tarafından tahsis edilmesine tepki gösterdi.

Özkoç, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanında TÜRGEV’e araziler peşkeş çekildiğini söyledi. Sakarya’ya ‘ne zaman eller uzanacak’ diye beklediklerini ve nihayet uzandığını belirten Özkoş, “Sakarya’nın en güzel yeşil alanlarından, Sapanca Gölü manzaralı 15 dönümlük bir arazi imara açıldı ve TÜRGEV’e tahsis edildi. Bahane hazır, yurt yapılacak. Anladık, malum diktatörün malum mahdumlarının istekleri, emir telakki ediliyor. Hiç bir talebine ‘Hayır’ diyemiyorsunuz. Peki vicdanınız da mı kanamıyor, yüreğiniz de mi sızlamıyor. TÜRGEV’e arazi peşkeş çekmekten kaçınmıyorsunuz, bari yeşile saygınız olsun. Yurt yapılacak başka arazi mi bulamadınız? Öğrencilere elbette yurt yapılsın, itirazımız yok. Ancak şunun cevabını da verin; yurt gerekçesiyle neden o arazi imara açılıyor?

“DİKTATÖRÜN MAHDUMUNUN EMRİ İLE YAPILDI”

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tartışmalar sırasında, belediye başkanının TÜRGEV için ‘Siyasetle ilgisi yok’ dediğini hatırlatan Özkoç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Evet bu kadar açıktan kayırma, siyasetin işi bile olamaz. Bu kadar açıktan kayırma ancak diktatörün, mahdumunun emriyle yapılabilir. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ‘Ankara’yı parsel parsel peşkeş çekti’ diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, TBMM’deki açıklamalarına göre TÜRGEV’in sahip olduğu taşınmaz sayısı 142. Nedir, bu vakfı bu kadar önemli, ayrıcalıklı kılan? Biri bize cevap versin.”

Vakfa ait İbni Haldun Üniversitesi’nin kuruluşuyla ilgili, Milli Eğitim Komisyonu’nda ve TBMM Genel Kurulu’nda defalarca konuştuğunu, bütün usulsüzlükleri, yolsuzlukları, kayırmaları anlattığını vurgulayan Özkoç, “Vakıf Başkanı Arzu Akalın dahil kimse iddiaları reddetmiyor. Savunmaları ‘Kanunen bir sorun yok’ açıklamasından öteye geçmiyor. Kılıfına uydurursanız elbette kanunen sıkıntı olmaz. Ancak vicdanlara göre, hakka adalete göre sorun var. Ve hesabı sorulacak.’’ diye konuştu.

“5 BİN LİRA İLE ÇIKTILAR 157 MİLYON LİRA MAL VARALIKLARI VAR”

Özkoç, TÜRGEV’in, İSEGEV adıyla 1996 yılında 5 bin lira mal varlığı ve bir yurt binasıyla yola çıktığını dile getirerek, bu vakfın akıl almaz şekilde yükseldiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi: “2012’de ismi değişip, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve yakınları yönetimine geçinceye kadar ancak 5 yurt yapabilecek düzeydeydi. Vakfın akıl almaz yükselişi, Suudi Kralın, Boğaz’daki Sevda Tepesi’nin imara açılması karşılığında yaptığı 99 milyon 999 bin 999 dolarlık bağışla başladı. 2012 sonunda İbni Haldun Üniversitesi kurmak için vakfın beyanda bulunduğu mal varlığı 156 milyon 789 bin 614 lira. Bülent Arınç’ın Meclis’teki beyanına göre de sahip olduğu taşınmaz sayısı 142.“