Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şubesi’nin Adana’da kamplarda kalan Türkmenlere yönelik yardım kampanyası devam ediyor.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selahattin Dolgun, yurtlarını terk ederek Adana’ya sığınmak zorunda kalan Türkmenlere yönelik düzenledikleri yardım kampanyasının eğitim camiası tarafından büyük destek gördüğünü belirtti. Kampanya çerçevesinde şimdiye kadar toplanan kıyafetleri tek tek ayrıştırıp düzenledikten sonra kolilere yerleştirildiğini anlatan Dolgun, daha sonra Türkmenlere verilmek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim edildiğini ifade etti. Dolgun, sendikanın kadın kolları tarafından battaniye, yorgan, giyecek, özellikle pirinç, bulgur, makarna, un, şeker, yağ, konserve, kuru bakliyat gibi gıda maddeleri toplayarak kamplarda kalan Türkmenlere ulaştırıldığını söyledi.

Irak’ta yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayacaklarını vurgulayan Dolgun, "Biz, bu kampanyayı bir ihsan, bir sosyal faaliyet, hatta bir görev olarak değil, kardeşin kardeşe karşı asli sorumluluğunun ifası olarak görüyoruz. Türkmen kardeşlerimizin başlarına gelen felaketlere, sınırlarımızın ötesinde yaşıyorlar diye asla duyarsız kalamayız, başımızı çeviremeyiz. Adamamıza sığınan bu kardeşlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir." dedi

Bu kampanyanın haziran ayına kadar devam edeceğini kaydeden Başkan Dolgun, "Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya bir nebze de olsa katkı sağlayacak yardımların ve hayırlı bir niyetle çıktığımız bu yolun, inşallah neticesi de hayırlı olacaktır. Türk halkının en önemli özelliği, çevresinde yaşanan felaketlere duyarlı olmasıdır. Adanalıların da kampanyaya gereken desteği vereceğine inanıyorum. Kampanyamıza katkıda bulunacak her hemşerimiz, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşarak veya Türk Eğitim Sen Adana Şubesine gelerek yardımlarını yapabilir." ifadesini kullandı.