Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilciliği, 'Teröre tepki, şehitlere saygı' yürüyüşü düzenledi. Sınırsızlık Meydanı'ndan toplanan grup, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalık, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK, kahrolsun işbirlikçi irade', 'Açılım dediler, mehmetçiği yediler', 'Muğla uyuma şehidine sahip çık', 'Hakkını helal et, şehidim bize', 'Bölücüler şaşırdı, sabrımızı taşırdı' şeklinde slogan attı. Daha sonra şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, grup adına yaptığı basın açıklamasında bugün buraya şehitlere saygı ile anmak, ruhlarına Fatiha okumak için geldiklerini söyledi. Özata, "Buraya eli kanlı, cani teröristleri tükürüğümüzle boğmaya, kahpe terörü lanetlemeye, ülkemizi kemirmeye çalışan farelere, şehitlerimizin kanını içmeye yeltenen vampirlere göz yumulmayacağını, toprağımıza, bayrağımıza, Mehmetçiğimize uzanan ellerin birer birer kırılacağını haykırmak için geldik." dedi.

Problemin, askerî hareketlerle dağdaki teröristi etkisiz kılmaktan ibaret olmadığını kaydeden Özata, terörün kökünü kurutmak için köke su veren damarların kesilmesi gerektiğine işaret etti. Törer örgütünün döktüğü kanda, silahlı militanlarından daha çok kendilerine sivil, siyasi, idari, finansal ve fikri destek sağlayanların payının olduğunu savunan Özata, terörün bir bütün olduğunu, mücadele de de bütün olarak sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Özata, Habur'da, Oslo'da Kandil'de teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenlerin, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödettiğini vurgulayarak, sorumlulara şu soruları yöneltti: "Bölücü hainler yola mayın döşeyip asfaltını belediye üstüne dökerken siz neredeydiniz? Kahpe kalleşler yol kesip kimlik denetimi yaparken siz neredeydiniz? Vatan evladına kastedenler terörü dağdan şehre taşıyıp evleri birbirine tünellerle bağlarken silah deposu haline getirirken siz neredeydiniz? Bölgede insanlara 80 bin silah dağıtılırken, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'ne ait parka silahlarını gömerken siz neredeydiniz? Teröristlerin heykelleri dikilirken, korucular katledilirken siz neredeydiniz? Bölücüler yargı yapar, vergi toplar, dağa adam devşirirken siz neredeydiniz? PKK açıkça devlete 'yol yapamazsın', 'baraj yapamazsın', 'karakol yapamazsın' derken siz neredeydiniz?"

"Şehitlerimize, Türk milleti olarak şehitlere son görevlerimizi yapacağımız cenaze törenlerini bile bize çok gördüler." diyen Özata, şehit cenazelerinin planlamalarının özellikle geciktirildiğini ileri sürdü. Özata, şehitlerin definlerinin bir gün sonra bırakılması gerekirken alelacele gece yarısı cenaze törenlerini yapıldığını kaydederek, şöyl konuştu: "Halkın galeyanı önlensin, önümüzdeki seçimlerde muhtemel bir oy kaybı yaşanmasın diye bütün bunlar yapıldı. Yetkililer artık üzerilerine düşeni yapmalı, terörle müzakere değil, mücadele yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır. Türk milleti kurduğu tek ve en büyük teşkilatı devletinden kolay vazgeçmez. Milletin sabrını taşırıyorsunuz. Bu millet başkaldırırsa kıyamet kopar, omuz üstünde baş, taş üstünde taş koymayan öfkenin adı, bütün dünyada Türk öfkesi değil midir? Ya sesimize ses verin, ya bu isyanı artık bitirin, ya da millet bitirecek. İş başa düşerse büyük Türk milletinin nelere muktedir olduğunu, bilmek ve bu muhteşem öfkeyi dindirmek zorundasınız. Fırtına öncesinin sessizliğini, huzur ve istikrar diye algılayarak safa yatamazsınız. Diş gıcırtılarını, öfkeli soluklanışlarını duyun artık."