Emekli olduktan sonra hobi olarak ilgilendiği seyahate ağırlık veren 50 yaşındaki Akın Hakan Alkan, Selçuklu eserlerinin bulunduğu şehirleri gezmek üzere yola çıktı. Sivas'a da gelen Alkan, "Vakit buldukça gezmeyi seviyorum. Önce Avrupa ile başladım, hemen hemen bütün şehirlerini gezdim. Daha sonra Anadolu ve Trakya'ya yöneldim. Bu kez de Selçuklu eserlerinin bulunduğu şehirleri gezmeye başladım. Daha önce Konya'ya gitmiştim. Şimdi Sivas'a geldim. Sivas için 2 gün ayırdım. Buradaki Selçuklu eserlerini gezeceğim, daha sonra ise Divriği Ulu Cami'ye gittikten sonra Erzurum'a gitmeyi planlıyorum." dedi. 

Daha önce küresel ısınma ve çevresel sorunlara dikkat çekmek amacıyla bisikletle Türkiye turuna çıktığını aktaran Gezgin, "Çevre bilincini insanlara aşılamak amacıyla bir şeyler yapmaya çalıştım, en azından sorumluluğumu yerine getirdiğimi düşünüyorum." dedi. 

Alkan, Sivas'a ayrı bir önem verdiğini belirterek, dünya mirası listesinde bulunan Divriği Ulu Cami'nin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.