Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Türkiye’nin savunma ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması amacıyla önemli projelere imza atan ASELSAN arasında ortak çalışmalara imza atmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

İşbirliğine ilişkin çerçeve protokol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Borat ve Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı İsmet Atalar tarafından imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, protokolün bilimsel ve teknolojik araştırmalar ile eğitime yönelik çalışmaları içerdiğini belirterek, işbirliğiyle ASELSAN tarafından Uludağ Üniversitesi araştırmacılarına öncelik sağlanmasını da beklediklerini söyledi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuz Borat da bir dönem görev yaptığı Uludağ Üniversitesi ile yapılan işbirliğinin diğer üniversitelere de örnek olmasını temenni etti.

Protokol ile ASELSAN, bünyesindeki teknik altyapı ile askeri, sanayi ve ticari ilişkilerini üniversitenin hizmetine sunarak, nitelikli araştırmalar yapılmasına olanak sağlayacak. Uludağ Üniversitesi de akademik altyapısı ile ülke ve sanayi ihtiyaçlarına yönelik destek verecek.