Silifke Belediyesi, Silifke Kent Konseyi ve Silifke Kızılay Şube ortaklığı ile açılan Sosyal Marketi ihtiyaç sahibi insanlara umut olmaya devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu'ndan 36 gönüllü öğrenci de pazartesi ve çarşamba günleri sırayla burada görev alarak marketin işleyişine katkıda bulunuyor.

Kızılay'a ait Sosyal Market’de gönüllü olarak çalışan Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret öğrencileri Havva Büşra Işık ve Merve Demir “Üniversitede okuyoruz. Hocamız Yabancı Dil Okutmanı Müge Şenol tarafından bizlere Kızılay Sosyal Marketi'nde gönüllülük esasına dayalı bir teklif geldi. Bizlerde seve seve kabul ettik. 36 arkadaşımız pazartesi ve çarşamba günleri değişik gruplar halinde geliyor ve sosyal markette çalışıyor. Bizler geliyoruz temizliğe, ütüye, düzenleme işlerine bakıyoruz. Herkesin bu tür organizasyonlara yardımlara duyarlı olmasını istiyoruz. Bizler gönüllü olarak çalışmaktan çok mutluyuz. erkese örnek olsun.Herkes gelip burayı ziyaret edip gönüllü çalışabilir.” dedi.

Silifke Kızılay Şubesi Başkanı Mustafa Beceren 2014 yılında 376 bağışcı sayesinde 1958 aileye 21 bin 627 parça giyim, ayakkabı, oyuncakın ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldığını anlatı.