Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldıkları yarışmalarda derece alan madalyalı yemekler görücüye çıktı.
‘Şehzadeler şehrinde şehzadeler sofrasından sunumlar’ adlı programda öğrencilerin yıl içinde katıldıkları yarışmalarda derece alan yemekler sunuldu. Programa Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, diğer yetkililer ve öğretim üyeleri yer aldı.
Programda konuşan Vali Çomaktekin, “Amasya binlerce yıllık tarihi ve kültürünün yanı sıra, kendine özgü mutfak kültürüyle de ön plana çıkmaktadır. Tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan bu kadim şehir Osmanlı döneminde birçok şehzade yetiştirmiştir. Yani bu şehir saray mutfağını bilen ve bu kültürü yaşatan bir şehirdir. Günümüzde de Amasya Üniversitesinde öğrenim gören gençlerimiz bu geleneği devam ettirerek, tarihi yemeklerimizi tekrar gün yüzüne çıkarmakta ve katıldıkları yarışmalarda ülkemize tanıtmaktadırlar” dedi.
Katıldıkları yarışmalarda derece alan öğrencileri kutlayan Çomaktekin, “Turizmde ulaştığımız seviyenin, daha ileri noktalara taşınması için mutfak kültürüne de ayrıca özen göstermeliyiz. Burada yetişen kardeşlerimiz mezun olduklarında inanıyorum ki, çalıştıkları mekanlarda üst seviyelere ulaşacaklar ve mutfak kültürümüzü en iyi şekilde temsil edeceklerdir” diye konuştu.