Ünlü modacı Barbaros Şansal, Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırının daha önceden planlı ve programlı gerçekleştirildiğini savundu. Şansal, saldırıda ölen ve yaralananların devlet yetkilileri tarafından uzun süre takip edilmesine karşın saldırının önüne geçilememesinin düşündürücü olduğunu kaydetti.

Ünlü modacı Barvaros Şansal, Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların KKTC’de de kınandığı protesto gösterilerine katıldı. Suruç'taki saldırıyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Şansal, saldırı sonrasında kendisinin iki öğrencisini kaybettiğini ifade etti.

Şansal, uzun süreli takip edilen gençlere yapılan saldırıyı devlet yetkililerinin önceden tespit edememesini eleştirdi. Saldırı sonrasındaki gecelerde hiç uyuyamadığını dile getiren Şansal, “Bence istihbarat veya güvenlik zafiyetinin yanı sıra, hedef planlı programlı bir saldırıydı. Bu sadece Kobani’ye değil tüm Ortadoğu coğrafyasına yapılan bir saldırıdır. Kıbrıs’a da, Beyrut’a da İran’a da yapılan saldırı... Ne acıdır, Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı kutsal, şanlı dediğimiz bayrağı ambalaj malzemesi haline getirdiler. Gencecik parçalanmış insanların tabutlarını paketliyorlar. Bu foroğraflar da bizi çok üzüyor.” şeklinde konuştu.

“HER YERDE POLİS VE KAMERA KAYDI VAR...”

Saldırıda ölen ve yaralanan ekibin Kadıköy’den devlet yetkilileri tarafından takip edildiğini savunan Şansal, alanın her yerinde polisler var. Her yerde kamera kaydı var; yok kadın kılığında erkekti yok IŞİD’çiydi... Ben 1977’de Taksim’de panzerler insanların üstünden geçip kaburgalarını patlattıklarında oradaydım. Devletin ne kadar derin ne kadar sığ olduğunu bir eğitmen olarak biliyorum. Bu olanlara çok üzülüyorum. Umarım bir daha yaşanmaz.” açıklamalarında bulundu.