Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ‘Vicdan’ temasıyla beşincisi düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu başladı.

Bursa’yı ve Nilüfer’i çağdaş heykel sanatıyla buluşturan Nilüfer Belediyesi, 5. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki hastane alanına kurulan açık hava atölyesinde düzenlenen sempozyumla ilgili basın toplantısında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İki yılda bir, Tiyatro Festivali’yle dönüşümlü olarak düzenlediğimiz bu sempozyum, Nilüfer’in kentte kattığı önemli bir değer, kent kültürü açısından çok anlamlı bir buluşmadır.” dedi. Bozbey, şimdiye dek düzenlenen sempozyumların ürünü olan eserlerin, dünyanın ve Türkiye’nin önemli heykel sanatçıları tarafından yapıldığını söyledi. Bozbey, “Heykeller kentimize değer katıyor. Geçmişte bu Sempozyuma katılan, kentimize çok değerli eserler bırakan tüm heykeltıraşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

SEMPOZYUMUN KONUSU VİCDAN

Nilüfer Belediyesi’nin, kentin tarihine kalıcı izler bıraktığını belirten Bozbey, Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu ile Nilüfer ve Bursa’nın çağdaş heykel sanatıyla buluşmayı sürdürdüğünü aktardı. Bozbey, sempozyumun ardından ortaya çıkacak eserlerin yine Nilüfer’de bulunan meydanlara, kavşak ve parklara yerleştirileceğini söyledi.

Türkiye’nin ve yakın coğrafyasının zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bozbey, “Sağduyuya ve vicdana en çok ihtiyacımız olan günler yaşıyoruz. Bu nedenle, ana teması ‘vicdan’ olan bu sempozyum, tam da şu günlerde çok anlamlı. İnanıyorum ki sanatçılarımızın ‘vicdan’a dair yorumları ve bu temelde şekillenen heykeller, önümüze farklı açılımlar sunacak.” şeklinde konuştu.

HEYKEL SAYISI 48’E YÜKSELECEK

Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılından bugüne kadar sempozyum kapsamında dünyanın her yerinden sanatçıları ağırladıklarını belirten Bozbey, bu yıl da 10 sanatçının yaklaşık bir ay boyunca çalışacağını söyledi. Bozbey, sempozyum kapsamında kente kazandırılan heykel sayısının 7 farklı ülkeden 10 sanatçının katılımıyla 38’den 48’e yükseleceğini sözlerine ekledi.

Heykel sanatçısı ve sempozyumun danışmanı Ayhan Yılmaz da “Çocukların ve gençlerin heykellerle donatılmış parklarda ve alanlarda yetişmesini çok önemsiyorum. Nilüfer’de bu anlamda güzel bir çevre oluşuyor. Güzel bir çevre de insanın ruh sağlığına katkı sunuyor.” şeklinde konuştu.

10 HEYKELTIRAŞ KATILIYOR

Bu yıl ‘Vicdan’ temasıyla gerçekleşecek sempozyumda İspanya, Sırbistan, Kostarika, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kore ve Türkiye’den toplam 10 heykeltıraş mermerlere şekil verecek. FSM’deki Hastane Alanı’nda kurulan açık hava atölyesinde, dileyen herkes eserlerin oluşumunu izleyip sanatçılarla sohbet etme imkanı bulacak. 5-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek 5. Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’na şu sanatçılar katılıyor: Nando Alvarez (İspanya), Nedim Hadziahmetovic (Sırbistan), Ulises Jimenez Obregon (Kostarika), Lyudmyla Mysko (Ukrayna), Marie Seborova (Çek Cumhuriyeti), Radoslav Sultov (Bulgaristan), Ho-Young (Güney Kore); ve Türkiye’den Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri ile Hanife Yüksel.