Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi tarafından Ali Paşa Mahallesi Başak Sokak'ta 120 ev, 'Benimle Boyar mısın?' projesi kapsamında çeşitli renklerde boyandı. Boyaması tamamlanan sokağın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, iç mimar Şenay Feyzioğlu'nun fikri öncülüğü'nde Ali Paşa Mahallesi'ndeki 3 eski sokakta 120 evden oluşan 47 binanın dış cephesini rengarenk boyattı. 200 kova boyanın kullanıldığı sokakta asfat ve kaldırım bina cephe boyaları ile uyumlu hale getirildi. Ulusal bir boya firmasının sponsorluğunda 15 günde tamamlanan sokak boyama çalışması şenlik havasında hizmete açıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başak Evler Sokak'ta viraneyi andıran görüntüler olduğunu anımsatarak, "Virane görüntüler şimdi resimlerde kaldı. Artık rengarenk ve tertemiz bir semt görüyorsunuz. Bu mahalle Erzurum'un en eski mahallelerinden birisiydi. İç mimar Şenay Hanım bir boya firmasının sponsorluğunda 'Erzurum'da bir sokağı boyamak istiyoruz' dedi. Bu sokağın güzel yapılaşması olduğu için karar verdik. Bu mahalle kaderine terk edilmişti, çirkin bir görüntüsü vardı. Biz belediye olarak bütün sıvalarını elden geçirdik, yol ve kaldırım çalışmaları yaptık. Erzurum'da ilk defa yapılan bu çalışmayı farklı bölgelere de taşıyarak devam edeceğiz." dedi.