MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin 7 Haziran'daki milletvekilliği seçimlerinde gösterdiği adaylarla ilgili "Listelerde, 17-25 aralık sürecinde hukuksuzlukları savunan bürokratik oligarşi var." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, milletvekilliği aday listelerini yayınlayan tüm partilere hayırlı olmasını diledi. MHP'nin, adaylarını belirlemeden önce geniş temayül yoklaması yaptığını belirten Vural, bu listelere bakıldığında dengeli bir yenilenme ve değişimin söz konusu olduğunu ifade etti.

İktidara yürüyen bir kadroyla toplumun karşısına çıkıyor olduklarını dile getiren Vural, milletin tedirginlik ve bezginlik içinde olduğunu söyledi. "Hem siyasi hem ekonomik olarak meseleleri bilen, Türk ekonomisini sağlıklı bir şekilde yönetecek kadroyla toplumun huzuruna çıkıyoruz." diyen Vural, AK Parti'nin her geçen gün Türkiye'yi ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa doğru sürüklediğini, MHP gerçeğinin her geçen gün kendini daha da belirginleştirdiğini vurguladı.

"AKP listelerinde bir tükenmişlik sendromu var. AKP listeleri umutsuz, vasat. Ununu elemiş eleğini asmış bir görüntü hakim. Listelerde, 17-25 aralık sürecinde hukuksuzlukları savunan bürokratik oligarşi var." diyen Vural, "Uçak kabini ekibi, akraba, damat, yeğen, şarkı türkü. Bütün bunlarla müseccel bir kadro. Bu kadro bir tükenmişlik sendromu içerisinde. Millete umut vermeyen bir kadro. Amaç birilerini memnun etmek. CHP listesi savruk ve dağınık. Bu liste biraz da çözüm sürecine kaynaklık yapmak amacıyla oluşturulmuş bir liste gibi." diye konuştu.

HDP'nin aday listesini görüp görmediğine ilişkin bir soruya Vural, "Onu Yalçın Akdoğan'a sorun. Dolmabahçe'de birlikte hazırlamış olabilirler." karşılığını verdi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeninin de HDP listelerinde aday olduğunun hatırlatılması üzerine Vural, "Bütün bu soruların cevabını Dolmabahçe'de seçim koalisyonu anlaşmasını imzalayan Yalçın Akdoğan ve Beştepe'ye sormakta fayda var." şeklinde konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili de Vural, "Ekmeleddin Bey aynı zamanda önemli, saygın bir diplomat. Türkiye'nin, bu coğrafyada sokulduğu sıkıntılı ortamdan çıkarılması için katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP iktidar olursa bir bakanlık düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de Vural, "Önemli olan milletimizin beklentileri. Kişisel beklentiler içinde değiliz." dedi.

MHP listesinde yer almayan bazı milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine Vural, adayların geniş bir teşkilat yoklaması ve anketler sonucunda MHP Genel Merkezi tarafından belirlendiğini söyledi.