MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik ‘teröriste terörist diyemeyenler’ suçlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda söylenen bu sözlerin muhtemelen 12 yıldır Türkiye’yi yöneten bir iradenin vicdani muhasebesinin neticesi olduğunu kaydeden Vural, "Muhasebe yapıyor. Teröriste terörist, hırsıza hırsız, haine hain denir. Doğrusu budur. Şu sorularımıza cevap bekliyoruz: Muhasebe neticesinde sizin mesaj göndermek istediğiniz, 12 yıldır Türkiye’yi yöneten dönemin başbakanı vardı. Ona söylüyorsunuz. 40 bin vatandaşımızın katili terörist başına bırakın 'terörist' demeyi; 'Sayın Öcalan' diyerek iltifat eden kimdir? Basın mensupları, terörist başına 'sayın' diyen birisini tanıyor musunuz? 'PKK’ya terörist denmeyecek, aktivist denecek' diyenler kimin ortağıdır, neyin propagandasını yapmışlardır? IŞİD terör örgütü için 'öfkeli genç unsur' deyip aklamaya çalışanlar neyin propagandasını yapmıştır? Terörist başının posterleri ile PKK paçavraları ile 15 Şubat’ta gösteri yapılmasına izin vermek neyin propagandasıdır? Nevruz'da terörist başının mektubunu okutmak kimin propagandası ve reklamıdır?" diye sordu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 184 gündür başbakanlık görevini üstlendiğini belirten Davutoğlu, "Bugüne kadar hangi sözünü getirdin, bundan sonra hangisini tutacaksın? Öncelikle ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Hani ilk geldiğinde 'torba yasa olmayacak' demiştin. TBMM torba yasalarla uğraşır hale geldi. 'Kamu düzeni sağlanacak' dedin, sağlayamadın. İmrali ve Kandil'e bakan aracılığıyla kamu düzeninin sağlanması ricasını ilettin. 'Yolsuzluk yapan kardeşim olsa kolunu keserim' dedin, 'Yüce Divan'a gidip hesap versinler' dedin; soluğu Paris’te aldın. Yetmedi, vekillere saat hediye ettin 'ben davama bağlıyım' mesajını vermek için. 'Rant vergisi alınacak' dedin, çark ettin. 'Sanayi sektörüne ağırlık verilecek', dedin sözünü tutmadın. Şeffaflık paketi açıkladın; 'il, ilçe başkanları bile mal bildiriminde bulunacak' dedin, ortada ne paket kaldı ne söz. Fidan’ın adaylığı konusunda 'her zaman arkasında dururum' dedin, lafını yedin, Fidan’ı istifa ettirdin, vekil adayı bile yaptıramadın. 'Bakanlar Kurulu benim bilgim olmadan toplanmaz' dedin, eski bakanın Beştepe'de toplanacağını ifade etti, bu toplanma tarihini eski ulaştırma bakanından, toplantıya çağıran zatı ondan öğrendin. Süleyman Şah’ın bulunduğu topraklardan kaçtın, üç beş çapulcuya bıraktın. Gökçek-Arınç arasında Ankara’nın parsel parsel satılması tartışmasında 'gerekli disiplin işlemi yapılacak' dedin, sonra 'konu kapanmıştır' dedin, çark ettin. Hangi sözü yerine getirdin? Hoca sözü başbakanlık döneminde yazdığın bu tezi dikkate aldığımız zaman bir kere tezden çaktın." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla bir araya geldiğini ve burada önemli hususlara değindiğini anlatan Vural, "Erdoğan, 'teröriste terörist demeyen teröristin ortağıdır. Teröristlerin fotoğraflarını yayınlayan basın kuruluşları teröristlerle aynı amaca hizmet ediyor' demiş. Bravo, doğrudur sayın cumhurbaşkanı, gerçekten çok doğru söylemektedir. Cumhurbaşkanlığı sarayında söylediği bu sözler muhtemelen 12 yıldır Türkiye’yi yöneten bir iradenin vicdani muhasebesinin neticesidir. Muhasebe yapıyor. Teröriste terörist, hırsıza hırsız, haine hain denir. Doğrusu budur. Şu sorularımıza cevap bekliyoruz: Muhasebe neticesinde sizin mesaj göndermek istediğiniz 12 yıldır Türkiye’yi yöneten dönemin başbakanı vardı. Ona söylüyorsunuz. 40 bin vatandaşımızın katili terörist başına bırakın terörist demeyi sayın Öcalan diyerek iltifat eden kimdir? Basın mensupları, terörist başına sayın diyen birisini tanıyor musunuz? PKK’ya terörist denmeyecek aktivist denecek diyenler kimin ortağıdır, neyin propagandasını yapmışlardır? IŞİD terör örgütü için öfkeli genç unsur deyip aklamaya çalışanlar neyin propagandasını yapmıştır? Terörist başının posterleri ile PKK paçavraları ile 15 Şubat’ta gösteri yapılmasına izin vermek neyin propagandasıdır? Nevruz'da terörist başının mektubunu okutmak kimin propagandası ve reklamıdır?" diye konuştu.

"Ey Başbakan PKK terör örgütüdür, Öcalan terörist başıdır diyebilecek misin?" diye soran Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Madem teröristte terörist demeyen teröristin ortağıdır diyorsun, bunun devamı gelmeli. Evet PKK’nın yavrusu DHKP-C’nin savcımızı katleden teröristleri DHKP-C teröristidir, onun ağababası PKK da teröristtir. Yüksekova'da 3 askerimizi arkadan kurşunlayan, korucuları ensesinden vuran, Bingöl’de emniyet müdürlerimizi katleden, astsubayımızı eşinin yanında katleden, Serap’ı molotofla yakan, doğu ve güneydoğuda mezralarda çocukları, kadınları öldüren PKK bir terör örgütüdür, bunun yöneticileri de terörist başlarıdır. Hep beraber bu yanlış gerçeği açıklamalıyız. Arınç demiş ki ‘Kral çıplak’, hodri meydan. Hükümete çağrı yapıyorum. Bütün televizyon ve gazetelere arzu ederseniz 'Alo Mustafa' ve 'Alo Fatih' hatlarını kullanmak suretiyle 'terörist başı Öcalan’a terörist, PKK’ya da terör örgütü denecektir' diye bir genelge yayınlayın. Bütün bunları yapmanın vakti gelmiştir." açıklamasında bulundu.