Almanya'nın Baden-Württemberg Eyleti’nde Ekonomi ve Maliye Bakanlığı tarafından 2015-2016 yıllarında toplam 11 Welcome Center'a 2 milyon Euro destek verilecek. Welcome Center’ların Baden Württemberg’in 'hüsnükabul' kültürünü göstermesi açısından bir sinyal olduğuna dikkat çeken Eyalet Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Nils Schmid, "Bu destekle, uluslararası düzeyde kalifiye işgücü için bir odak noktası sağlanıyor ve böylelikle orta ölçekli işletmelerin işlerini genişletmesine destek olunuyor." dedi.

Yapılan açıklamada Welcome Center’lerin gelecek için bir yatırım olduğuna işaret edilerek, uluslararası düzeyde kalifiye personellerin aileleri ile rahatlıkla adaptasyon sağlayabilmeleri, işgücü ihtiyacının demografik gelişimine destek vermeleri açısından önemli bir yapı taşı olduğu vurgulandı. Geçen yıl Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın inisiyatifiyle Profesyoneller İttifakı Projesi çerçevesinde eyalet genelinde 10 farklı bölgede uluslararası düzeyde kalifiye işgücü için Welcome Center oluşturulmuştu.

11. Welcome Center ise Bakım Hizmetleri, Eğitim ve Sosyal Ekonomi üzerine hizmet vermek üzere Welcome Center’lar zincirine eklendi. Söz konusu merkezlerin kurulmasında aktif rol alan yüklenici kurumlara geçen yıl bakanlık tarafından AB Sosyal Fon’undan (ESF) 1,9 milyon Euro'luk kaynak kullandırıldı. Welcome Center’lar farklı ülkelerden, farklı meslek gruplarından kalifiye işgücü ile eyalet içerisindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında bir koordinasyon sağlıyor.

Ayrıca bu merkezlerde yurtdışından gelen kalifiye personelin vize, ikamet izni, konut edinme, aile ve çocuklarının eğitimi, diploma ve meslek belgelerinin tanınması ile ilgili bürokratik işlemler noktasında destek olunuyor.