Yakutiye Belediyesi ilçe sınırlarındaki mahalle statüsündeki 36 köy içerisinde sokak asfalt çalışması başlattı.

Geçen yıl, köy yollarını asfaltlayan belediye yeni sezonda da mahalle/ köy sokaklarına el attı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "36 köy/mahallemiz için şehir bağlantı yollarını geçen yıl yapmıştık. Şimdi mahalle içi yolları asfaltlıyoruz. Şehirde ne varsa, köy/mahallelerimizde de aynısının olmasını istiyoruz." dedi.

Şehir merkezi ile köyleri birbirine yaklaştırmak için alt ve üst yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını, şehirde ne varsa köy/mahallelerde de aynısı olacak diyen Korkut, "36 bağlı mahalle ve köyümüz var. Geçtiğimiz yıllar şehir bağlantı yollarını yapmıştık. Bunların önemli bir bölümünde yol genişletme çalışmalarıyla asfaltlama gerçekleştirdik. Bu sezon itibariyle köy/mahallelerimizde mahalle içi asfalt çalışması başlattık. Geçtiğimiz yıllarda köy olan statü ilgili kanun maddesi gereği mahalleye dönüşen köylerimiz şuanda asfaltla tanışmış durumda. Önceki sezon 4 tane mahallemizi asfaltla tanıştırdık. Taş kaplama yaptık bazı bölümlerde. Bundan sonraki süreç içerisinde de yaklaşık 32 tane yeni mahallemizde asfalt çalışmalarımız devam edecek.

Asfalt çalışmalarının yapıldığı Çiftlik Köy/Mahalle Muhtarı Özcan Örs, asfalt çalışmasından toz kalkmayacağı için en çok çocuklar ve hanımların memnun kaldığını belirtti. Özcan Örs, "Bugün asfalt çalışmalarımız başlamıştır. Allah hayırlı etsin. Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Ali Korkut Beye teşekkür ediyorum çalışmalarından dolayı. Her zaman hizmetlerimizi Yakutiye belediyesinden alıyoruz. Bu zamana kadar köyde asfalt, bordür taş hiçbir şey yoktu. Ama bugün asfaltı görenler bayanlarımız olsun, yaşlılarımız olsun ilk defa gördükleri hizmet için çok mutlular. Daha temiz bir köyümüz olacak" ifadelerini kullandı.