Batman Belediyesi, Halkın Demokrasi Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde başlatılan 'Fitre ve zekatımız Kobanê halkına' kampanyası çerçevesinde toplanan yardımlarla alınan yaşam malzemeleri, 2 TIR ve 3 kamyonla yola çıktı.

İnsani yardım araçlarıyla Kobani’ye geçmeden önce Batman halkına duyarlılık ve yardımlarını sürdürme çağrısında bulunan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, "Kobane direnişi ile birlikte ortaya çıkan Kürt halkının birlikteliği ulusal kongrenin habercisidir." dedi. Batman Belediyesi HDP ve DBP öncülüğünde başlatılan ve bir yılını geride bırakan Şengal ve Kobani’ye yönelik yardım kampanyası Ramazan ayında 'Fitre ve zekatımız Kobanê halkına' kampanyasıyla devam ediyor. Bir ay boyunca süren kampanya çerçevesinde toplanan yardımlarla alınan 2 TIR ve 3 kamyon yaşam malzemesi Kobani halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnsani yardım araçlarıyla Kobani’ye hareket etmeden önce Batman Belediyesi önünde kurulan yardım çadırında konuşan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Batman halkına duyarlılık ve yardımlarını sürdürme çağrısında bulunarak, herkesi duyarlı olmaya davet etti.