Kahramanmaraş’ı yamaç paraşütü sporuyla dünyaya tanıtan Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (Mahavk) pilotları yaptığı son uçuşla yeni bir rota daha belirlemiş oldu. Ahır Dağı’ndan kalkış yapan pilotlar Mahmut Hopur ve Yılmaz Cansarı muhteşem bir uçuşa imza attılar.

Mahavk pilotları 26 Temmuz 2021 Pazar günü Ahır dağından çok güzel uçuşlar gerçekleştirdiler. Kulüp pilotlarından Mahmut Hopur ve Yılmaz Cansarı yapılan bu uçuşta önce Yavşan Yaylası, daha sonrada Başkonuş yaylasına giderek daha önce hiç denenmemiş bir uçuş gerçekleştirdiler.

Kulüp Pilotu ve aynı zamanda Kulüp Eğitmenim Mahmut Hopur, uçuş sonunda Başkonuş Yayasına iniş yaparak çok özel bir olaya imza atmış oldu. 

Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (Mahavk) pilotu Mahmut Hopur yapmış olduğu açıklamada “çok zor, fakat bir o kadarda zevkli uçuşla turizm bölgelerimizin tanıtımına katkı yapmayı hedefledik. Yavşan Yaylası ve Başkonuş üzerinde ilk defa denenen bu uçuşumuzu başarıyla tamamladık. Bundan sonra kulüp olarak bu bölgeye daha fazla uçuş düzenleyeceğiz.” dedi.

Kulüp Başkanı Cemil Önder’de yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’ın tüm doğa sporları için doğal parkurlardan oluştuğunu, Yamaç Paraşütü içinde hem coğrafi hem de iklim olarak bulunmaz bir yer olduğunu” söyledi. 

“Kahramanmaraş’ın yamaç paraşütü pilotlarının gözdesi olmaya başladığını” söyleyen MAHAVK Başkanı Cemil Önder şöyle devam etti:

“Pilotlarımız Mahmut Hopur ve Yılmaz Cansarı’nın yaptığı son uçuş Kahramanmaraş’ta yamaç paraşütünün geleceği açısından çok önemli bir olay.

Zira daha önceki tüm uçuşlarımızı Ahır Dağı çevresinde ve doğu yönüne doğru yaparken ilk defa güney ve batı yönlerinde uçuş gerçekleştirmiş olduk.

Ahır Dağı’ndan başlayan uçuş Yavşan üzerinden Başkonuş Yaylasına kadar uzadı ve pilotlarımız Başkonuş’a iniş yaptı.

Pilotlarımız bu rota üzerinde yeni uçuşlar deneyecekler. Bu uçuşlar Kahramanmaraş’ın doğa turizmine de çok büyük katkı sağlayacaktır.”