MALATYA (AA) - TFF 1. Lig'de deplasmanda oynadığı 5 maçta 10 puan toplayan Yeni Malatyaspor, dış sahada da liderliği elinde bulunduruyor.

Sezona deplasmanda 3-1'lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan başarılı performansını diğer haftalarda da sürdüren Malatya temsilcisi, 5. haftada deplasmanda İzmir temsilcisi Altınordu'ya 1-0 yenildi. Sarı-siyahlılar, Altınordu mağlubiyetinin ardından Balıkesirspor'u 2-1, Şanlıurfaspor'u 2-1, Manisaspor'u 3-1, Elazığspor'u 2-1, son olarak da Ümraniyespor'u 2-1 yenerek üst üste 5 deplasman maçını kazandı.

Geride kalan 10 haftada 8 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 25 puan toplayarak, zirvedeki yerini koruyan sarı-siyahlılar, ilk yarının bitimine 6 hafta kala en yakın takipçisi Göztepe ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarttı.

Yeni Malatyaspor, hafta sonu oynayacağı Eskişehirspor deplasmanından da 3 puanla dönerek çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.


- Deplasmanda en çok puan toplayan takım


TFF 1. Lig'de aldığı iyi sonuçlarla liderlik koltuğunda oturan Yeni Malatyaspor, geride kalan 10 haftalık süreçte 5 deplasman maçına çıktı.

Ligdeki tek mağlubiyetini deplasmanda Altınordu'ya karşı alan sarı-siyahlılar, dış sahada oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, birer de beraberlik ve mağlubiyet aldı, 10 puan topladı. Rakip ağları 8 kez havalandıran sarı-siyahlılar, kalesinde 5 gol gördü.

Malatya temsilcisi, bu sonuçlarla ligde dış sahada en çok puan alan takım oldu.