Hatay Büyükşehir Belediyesi satın aldığı iki deniz temizleme teknesiyle Çevlik, Arsuz, Gülcihan, Payas, İskenderun, Dörtyol ve Erzin’de bulunan plajları temizleme çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, 14 ve 7,5 metre uzunluğunda iki tekne ve temizlik ekipleri ile her gün saat 06.00 sıralarında başlattıkları sahil, yüzey ve deniz altında bulunan katı atık temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Domuz Burnu’ndan Erzin Burnaz sahil şeridine kadar olan kıyı şeridinde, denize vuran ambalaj, çöp ve benzeri katı atıklıların yanı sıra pislikleri deniz süpürgesi ile tarayarak temizliyor.

Yaz sezonu boyunca yüz binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve 186 kilo metre uzunluğundaki Çevlik, Arsuz, Gülcihan, Payas, İskenderun, Dörtyol ve Erzin’de bulunan plajların, deniz ve kıyıları elli beş kişilik ekip ve iki tekne ile yapılan temizlik çalışmalarından vatandaşlar da oldukça memnun.

Ekiplerin yaptıkları deniz ve sahil temizlik çalışmaları, Samandağ’ına bağlı Çevlik mahallesi esnaflarını sevindirdi. Sahil temizlik çalışmalarını sevinçle karşılayan, Samandağ Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mehmet Gülsever, “Hatay Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları güzel bir şey. Temmuz ve eylül ayları arasında açık denizlerden gelen naylon ve çeşitli atıklar sahilimizi ve denizimizi olumsuz etkiliyor. Kaymakamlık, bu kirlenme olayının önüne daha önce geçemedi. Fakat Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ve sahillerimizde başlattığı temizlik çalışması başarılı olacak ve bizler içinde çok güzel oldu.” dedi.