Adana 23 yıldır yayın hayatını sürdüren AkdenizTürk Televizyonu, 11794 H, 27500 Yyatay frekanslarından uydu yayınına geçti.

AkdenizTürk Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, uydu yayınına geçmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada iddialı cümleler sarf etti. Yüksel Evsen açıklamasında, “Türkiye’nin milli televizyonu olarak yayına başladık. Milli refleksleri olan, Türk milletinin menfaatlerini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan bir televizyon olacağız. Televizyonculuk sadece ticari bir faaliyet değil! Aslında çok net bir kamu hizmetidir. Kamu kaynaklarıyla yapılması gereken yayıncılığı bireysel kaynaklarımızla yapıyoruz. Çok sıkıntılar da yaşıyoruz, zorluklar da çekiyoruz. Ama tüm bunlar mazeret olamaz! AkdenizTürk Türkiye’nin milli bir televizyonu olarak ülkenin ve dünyanın dört bir yanında izlenecek, sevilecek, takip edilecek bir yayın çizgisinde olacak. Seyircilerimizin beklentilerini öne alan, Türk Milleti’nin hassasiyetlerine saygı duyan ve kırmızı çizgilerini koruyan bir televizyon kanalı olacağız.” şeklinde konuştu.

AkdenizTürk TV’nin ilk planda Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere temsilciliklerinin açılacağını söyleyen Yüksel Evsen, “Daha sonra bütün Türkiye’de temsilciliklerimiz olacak. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de stüdyolarımız açılacak. İmkan olur fırsat verilirse de TBMM ofisimizi de seçim süresi içerisinde hizmete sokmak istiyoruz.” dedi.