Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi’nin işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü münasebetiyle anma etkinliği düzenlendi.

Tarihi Belediye binasında gerçekleştirilen etkinlik, 5. Kolordu Askeri Bandosu’nun konseriyle başladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Jandarma Komutanı Yzb. Serkan Gürzsoy, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, belediye meclis üyeleri, resmi kurumların daire amirleri, mahalle muhtarları, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikte Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Sunuculuğunu Nurcan Ergin’in yaptığı etkinlikte Çanakkale şehit torunu Hüseyin Çarıkçı ve Şair Murat Çağman, kendilerinin yazdıkları Çanakkale şiirlerini, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı, Çanakkale Savaşı’nda buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan yemek listesini okudu. Çorlu Kent Konseyi tarafından düzenlenen Çanakkale Savaşı’na ait fotoğraflar ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.

Daha sonra Türk tarihinde önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşı’na ait fotoğraf ve resimlerin yer aldığı sergiyi ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Anma etkinliğinin sonunda katılımcılara kırık buğday çorbası ikram edildi.