İzmir İtalyan Ticaret Odası, Parma şehrinde 30 Eylül-3 Ekim 2015 arasında yapılacak Mercanteinfiera–Uluslararası Antika ve Sanat Fuarı’na düzenleyeceği seyahat için müracaat almaya başladı. Dünyanın sayılı antika alıcıları ve satıcılarının katıldığı fuara, oda önderliğinde beş firmadan oluşan bir heyet gönderilecek.

Turizm ve sanayi heyet organizasyonlarının yanında, böyle alışılmamış bir seyahate imza atarak iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeye devam ettiklerini belirten İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, bunun en güzel örneğini sonbaharda yaşayacaklarını söyledi. Türkiye’den antika satan firmalar ve müzayede firmalarının yanısıra vintage ürün satanların, mimarların, iç mimarların ve dekorasyon firmalarının katılabileceğini belirten Akdurak, “Bu dikkat çekici organizasyona katılacak firmalarımız, İtalyan firma temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Kayıt için son başvuru tarihimiz 14 Ağustos 2015. İlgi duyan yerli antikacılarımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

Dört gün sürecek olan ve 60 binden fazla antika meraklısının katılacağı Uluslararası Antika ve Sanat Fuarı’nda binden fazla katılımcı, birbirinden ilginç objeler ve sanat eserleri sergileyecek. Ziyaretçi sayısının ise 60 bine ulaşması bekleniyor.