Bursa merkez Yıldırım Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini kınadı.

Yıldırım Belediyesi önünde toplanan kadınlar, cinayete tepki gösterdi. Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Amerika’da 3 Müslüman’ın öldürülmesinin ardından ikinci büyük üzüntüyü de Türkiye’de yaşadıklarını dile getirdi. Tilci, şöyle konuştu: "Toplumu planlı olarak yozlaştırmanın elim sonucu olan bu olayın üzerinden çok geçmemişti ki ülkemizde toplumsal vicdanı derinden yaralayan bir vahşete şahit olduk. Özgecan kızımız hunharca katledildi. Bu katliam bize göstermiştir ki dünyaya tertemiz gelen insan, bu temiz fıtratından uzaklaştıkça hayvanlardan daha aşağıya düşmektedir. Bu fıtrat, böylesi bir vahşet sergileyenlere karşı devlet ve bizi de sorumlu kılmaz mı? Öncelikle net olarak belirtiriz ki Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Kent Konseyi olarak bu iki katliamı şiddetle kınıyor ve faillerinin kamu vicdanını rahatlatacak bir şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Devlet, bir yandan caydırıcı müeyyideler getirmeli, diğer yandan bütün kurumları ile toplumsal barışı ve huzuru sağlamalıdır."

Yıldırım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İpek Müge Şen ise bu tür vahşetleri kadınların önleyebileceğini savunarak, "Kadın öğrenirse çocuğuna da öğretir. Ben buradan annelerimize sesleniyorum, kadınlarımıza sesleniyorum. Lütfen iyi çocuklar yetiştirin, güzel çocuklar yetiştirin. Çocuklarınıza merhameti, Allah korkusunu aşılayın." ifadesini kullandı.