Hasat sezonunun ilk mahsulü arpa borsaya getirildi. Borsada işlem gören yılın ilk mahsulü arpanın kilosu 700 kuruştan satıldı. 1 ton mahsulün tamamını Ergün Bektaş adlı esnaf satın aldı.

Sezonun ilk mahsül arpasını, Aksaray Ticaret Borsası Buğday Pazarı'na Laleli Mahallesi’nden Cevdet Kılıç adlı üretici getirdi. Üreticiye Aksaray Ticaret Borsası tarafından bir adet çeyrek altın hediye edildi. Geçen seneye göre bu yılki mahsulün rekoltesinin yüksek olacağını belirten Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, "İç Anadolu Bölgesinde yapılan arpa hasadı da ilimizin hasat sezonuna girdiğinin müjdecisi olmuştur. Yeni hasat sezonunun çitçilerimize, tüccarlarımıza, sanayicilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Üretici Cevdet Kılıç ise "Laleli Mahallesinden geliyorum. Yılın ilk ürününü getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 6 dekar yerden 1,5 ton ürün hasat ettim. Buna da şükür ediyoruz. Bu yılın benim gibi üreticilere, çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.