Tarım ilaçlarının meyve ve sebzeler üzerinde bıraktığı kimyasal kalıntıları 48 saatte temizleyen Rezfree Sıvı Organik Gübre, Türkiye pazarına giriyor. Amerikalı tarım şirketi Rezfree Incorporated, Rezfree adlı sıvı organik gübre ile ürün kalıntısının giderilmesinin yanı sıra, verimi de en az yüzde 30 artırmayı vaat ediyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Rezfree’nin yaklaşık 6 yıl süren Ar-Ge ve saha çalışmalarının ardından geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldüğü belirtilerek, bu sayede yoğun kimyasal gübre ve tarım ilaçları nedeniyle verimini kaybeden bereketli Anadolu topraklarının da verimli günlerine geri döneceğini ifade ediliyor. Söz konusu sıvı gübrenin tamamen doğal olduğu, ayrıca toprak için hayati önem taşıyan organik madde miktarını artırdığı, bu sayede tarım alanlarının ıslah edilmesine yardımcı olacağı kaydediliyor.

Şirketin, coğrafi konumu, iş gücü ve yatırımcı teşviklerindeki avantajlar sayesinde Ortadoğu ve Orta Asya operasyonları Türkiye’den yürütme kararı aldığı da belirtilen açıklamada, bölgedeki ürün talebini karşılamak için Türkiye’ye fabrika kurmayı da gündemine aldığı aktarılıyor.