Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce hazırlanan "Yüzmeme engel olma destek ol" projesi kapsamında 50 engelli sporcuya malzeme dağıtıldı.

İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, malzeme töreninde yaptığı konuşmada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sundukları "Yüzmeme engel olma destek ol" projesiyle kentteki 50 engelli sporcuya malzeme yardımında bulunduklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın son yıllarda bedensel engelli sporlarında önemli başarılar yakaladığını dile getiren Kabakçı, şunları kaydetti: "Kahramanmaraş engelli sporundaki başarısıyla Türkiye'ye ilkleri yaşatıyor. Bu başarıyı yakalamak için engellileri  spora kazandırılmasında büyük çalışmalar yaptık. Bunların sonucunda Kahramanmaraş'tan engelli sporcuların olimpiyatla katılmasında büyük başarı elde ettik. 'Yüzmeme engel olma destek ol' projesi de başarımızı artırmak için yapılmıştır. Bugün çok sevdiğimiz bizler için onlara engelsiz yavrularımıza malzeme yardımında bulunduk."

Engelli Beytullah Eroğlu gibi sporcularla Kahramanmaraş'ın adının dünya spor tarihine yazıldığını vurgulayan Kabakçı, bunun haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Hazırlanan projelerle bedensel, zihinsel ve görme engelli çocukları geleceğe yönelik ve sosyal hayatta aktif olarak kalmaları için çalışmaları devam ettireceklerini dile getiren Kabakçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Hazırlanan son projemizle 50 çocuğumuz 10 ay boyunca haftada 4 gün uzman antrenörler eşliğinde çalışmalar yapacak. Bu yapılan çalışmalar neticesinde hem sportif anlamda hem de sosyal hayata bir ileri seviyeye çıkaracaklar."

Dağıtılan malzemeleri alan engelli sporcular da yapılan destekten ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ali İhsan Kabakçı ve destek olanlara teşekkür etti.