Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2014-2015 yılı için üniversitelerin uluslararası öğretim elemanı istatistiklerini açıkladı. Zirve Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yılda ilk üçte yer almayı başardı.

Henüz 6 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile beraber uluslararası arenada üst sıralarda yer alan Zirve Üniversitesi, beyin göçünü tersine çevirmeye devam ediyor. Yurt dışında doktorasını tamamlayıp Türkiye'ye kazandırılan Türk bilim adamlarının yanında uluslararası akademisyenler de Zirve Üniversitesi’ni tercih etmeyi sürdürüyor.

YÖK’ün açıkladığı verileri değerlendiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, şunları kaydetti: “Zirve Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek için çalışmalar yürüttü. Türkiye’deki beyin göçünü tersine çevirmek için çalışmalar yaptı. Ülkemizin beyin göçünü tersine çevirme politikaları bize yön gösteriyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın açıkladığı istatistiklerle de bunu başarmış olduğumuz gösteriyor.

Öğretim elemanı yaş ortalaması 42 olan dinamik bir kadroya sahibiz. Ayrıca akademik personelimizin yüzde 75‘i doktorasını başta Amerika’nın tanınmış üniversitelerinde olmak üzere dünyanın önde gelen üniversitelerinde tamamladı. Yabancı öğretim elemanlarımızın bir çoğu başta İngiltere, Kanada, Çin, Hindistan olmak üzere dünya üniversiteleri sıralarında en üstte bulunan üniversitelerde tamamladılar. Zirve Üniversitesi’nin sunmuş olduğu altyapı ve diğer imkanlar yabancı akademisyenleri Gaziantep’te çalışmaya cezbediyor. Bizimde hedefimiz dünya üniversiteleri arasında üst sıralarda bulunmak."

Kısa, “Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler yabancı akademisyenlerin Türkiye’yi tercih etmesini olumsuz yönde etkilese de Gaziantep’teki yaşam, Zirve Üniversitesi olarak akademisyenlerimize sunduğumuz her türlü imkanlar bizi tercih etmelerini sağlıyor. Zirve Üniversitesi olarak beyin göçünü tersine çevirmeye devam edeceğiz.” dedi.