Zonguldak’ta 8 Mayıs Anneler Günü’nde çiçekçi esnafının yüzü gülmedi. Esnaflar, müşterilerin artık çiçeğe rağbet göstermediklerini ifade etti.
Özel günlerin vazgeçilmez simgesi olan çiçek Anneler Günü’nde ilgi görmedi. Fiyatlarda herhangi bir artış olmamasına rağmen vatandaşların özel günlerde artık çiçeğe rağbet göstermediğini söyleyen esnaf Mehmet Şık, "Vatandaşlar artık çiçeğe rağbet göstermiyor, işlerimiz gitgide düşüyor" ifadelerini kullandı.
Zonguldak’ta çiçeklik yapan Mehmet Şık, artık özel günlerde çiçeklerin rağbet görmediğini belirterek, “Bugün Anneler Günü. İşlerimiz geçmiş yıllara göre daha kötü. İşlerimiz git gide düşüyor. Ya sektörümüz çoğalıyor ya da anneler bugün hava güzel olduğundan daha değişik yerleri tercih ettiler. Çiçeklerimiz elimizde hazır duruyor ama fazla rağbet yok artık. Çiçek eskisi gibi rağbet görmüyor. Fiyatlarımız aynı, fiyatlarda bir değişiklik yok. Normal günde fiyatlarımız neyse bugünde o. Gül 7,5 TL, karanfil 3 Lira, fiyatlarda bir değişiklik yok. Müşteriler artık çiçeği tercih etmiyor. Herhalde daha iyi hediyeleri tercih ediyorlar” dedi.