Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK ve Zonguldak sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, yıllardır emeğn ve emekçinin başkenti olan Zonguldak’ın artık emekli başkenti olduğunu söyledi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK’da çalışan işçinin bu ay itibariyle 8 bin civarında olduğunu bu sonuna kadar bu sayının 8 binin altına düşeceğini söyledi. Zonguldak’ın daha önce işçi ve emekçi kenti olduğunu ifade eden Demirci, şimdi artık Zonguldak’ın emekli kenti olduğunu söyledi. TTK’nın işçi açığının bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi TTK’ya işçi alınmaması, TTK’nın 8 bin 396 çalışan işçi sayısının bu ay itibariyle 8 bin civarında olacağını, yılsonuna kadar ise bu sayının 8 binin altına düşeceğini tahmin ediyorum. Emekliliği gelen arkadaşlar kolay kolay maden çalışmak istemiyor çünkü tehlikesi yoğun ve emek yoğun isteyen bir iş bunun için emekliliği gelen arkadaşlarımız mecbur kalmadıkça emekli oluyor. Zonguldak’ımız daha önce iş ve emekçi kentiydi ama maalesef şimdi Zonguldak’ımız emekli kent oldu. Şuanda emekli sayımız işçi sayımızdan çok fazla onun için biz emeklilerimizle beraber iç içe yaşıyoruz. Bunun için TTK’ya bir an önce işçi aldıralım, üretimimizi arttıralım. TTK’nın zararını minimuma nasıl indiririz bunun çalışmasını yapalım. Biz bütün herkese bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesine tekrar bir çalışma yaptırıyoruz. TTK’nın zararını nasıl aşağıya düşürebiliriz mekanik sistemi nasıl hayata geçirebiliriz, bu sistemde kömür üretimi ne kadar artar onunla ilgili çalışma yaptırıyoruz. Bu çalışamadan sonra gündem tekrar sıcaklaşacaktır” dedi
“ Siyasi partileri samimi olmaya davet ediyorum”
TTK’nın özelleşmesi konusunda açıklamalarda bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yöre milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerine çağrıda bulunarak samimi olmalarını istedi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’a sitem eden Demirci, “AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun bizlere Zonguldak’ın ve işlerin istemediği bir şeyi yapmayız dedi. Zonguldak’ın istemediği şey nedir TTK’nın kapatılması, özelleştirilmesi Zonguldak’ın ve sendikanın istediği şey nedir? TTK’ya işçi aldırarak üretimi artırmak Zonguldak’taki istihdamı arttırmaktır. Bunun için siyasilerimizden samimi olmalarını istiyoruz. Eğer ki Zonguldak’ın ve sendikanın istemediği bir şey yapmak istiyorlarsa bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Biz AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ı bizlere Zonguldak halkına katkı verir diye düşünüyorduk ama maalesef Sayın Özbakır’dan bu katkıyı göremedik. Bundan sonra geçmişte yaşadığımız olayları bir kenara bırakalım bundan sonra Zonguldak için TTK için neler yapabiliriz ona bakalım. Bizim istediklerimiz belli TTK’ya işçi alınması ve üretimin artması, Zonguldak’ta stadımız yok, hastanemiz yarım kaldı, Fİlyos Projesi dedik yıllar sonra inşallah önümüzdeki ay başbakanımız ilimize gelerek temel atma törenine katılacak. Bunun için katkı verenlere çok teşekkür ediyorum. Yollarımız çok kötü Türkiye’nin en kötü yolu Zonguldak’ta benim daha önce söylediğim bir söz var. “ Bir Ama Zonguldak’a girdiğini yolların bozuk olmasından anlar” bu sorunlar için STK’larla bir araya gelerek Zonguldak’ımızı iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapalım” şeklinde konuştu.