Şehitkamil Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimini gelecek nesillere aktarmak adına ilçe sınırları içinde bulunan bir mahalleye ‘15 Temmuz Mahallesi’ ismini verdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bu günleri, bizden sonraki nesillere de aktarmak adına 15 Temmuz adını bir mahallemize verdik” dedi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimine Türkiye’nin her noktasından tepkiler devam ediyor. 2016 yılı Ağustos ayı 1. birleşim gündemindeki maddeleri görüşmek için toplanan Şehitkamil Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimini gelecek nesillere taşımak ve ölümsüzleştirmek amacıyla ilçe sınırları içerisinde bulunan bir mahalleye ‘15 Temmuz Mahallesi’ ismini vermeyi kararlaştırdı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının bir daha yaşanmamasını temenni ettikleri bu kötü günlerin gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi.
Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum
Alınan karar dolayısıyla Şehitkamil Belediye Meclisi Üyelerine teşekkür eden Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediye Meclisinin Ağustos ayı ilk oturumunda tüm Meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Duyarlılık gösterdiler. Gaziantep’te hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün Meclis üyelerimizle birlikte meydanlardayız, nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Meclis Üyelerimizle birlikte bugün mahallenin birine 15 Temmuz Mahallesi adını verdik. Tabi diğer taraftan ülke genelinde büyük yerlere, meydanlara, caddelere isimler veriliyor. Şehitkamil Belediyesi olarak kanuni yetkilerimiz içerisindeki yapılacak en iyi uygulamalardan biri de yeni yapılan bir mahalleye isim vermekti. Bildiğiniz üzere normal şartlarda ana caddelere, geniş bulvarlara isim verme yetkisi Büyükşehir’de. Biz ancak kendi yaptığımız parklara isim verebiliyorduk. Fakat yeni bir mahallenin ihdas edilmesiyle birlikte böyle bir imkan oluştu. Tüm Meclis üyelerime yürekten teşekkür ediyorum. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bu günleri, bizden sonraki nesillere de aktarmak adına 15 Temmuz adını bir mahallemize verdik. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Gaziantep’te bildiğiniz üzere 29 Ekim Mahallesi, 8 Şubat Mahallesi gibi mahallelerimiz var. Bunun yanına şimdi de 15 Temmuz Mahallesini ekledik. Net olarak 15 Temmuz ismini teklif karar olarak Meclisimizden geçirdik ve yürürlüğe aldık” açıklamasında bulundu.