Malatyagücü, 2. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
A Grubu’nda namağlup liderliğini sürdüren kırmızı beyazlılar en yakın takipçisi Yeni Balabanspor ile karşılaştı. 13 puanlı rakibini Mehmet Aşıt (3), Osman ve Ahmet’in golleriyle 5 - 2 mağlup eden 1932 Malatyagücü şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf oldu.
Ligin bitmesine 2 hafta kala 2. sıradaki Balaban’a 8 puanlık fark atan Malatyagücü’nde maç sonu büyük coşku ve sevinç vardı. Hükmen galip sayılması olası bir maç eksiği ile 21 puanda bulunan Malatyagücü oynadığı 8 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.
Kalan iki maçını da yenilgisiz tamamladığı takdirde adını namağlup şampiyonlar listesine yazdıracak Malatyagücü’nde Kulüp Başkanı Aziz Yiğit, köklü bir kulüp olduklarını belirterek, “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin en eski kulüplerinden biriyiz. Amatörün en dibinden böylesine güzel bir şampiyonlukla kurtulup 1. Amatöre çıkmamız bizim için önemliydi. Geçtiğimiz yıllarda 3. Lig’in kapısından döndük. Bu kez daha iddialı daha güçlü bir şekilde önümüzdeki sezona gireceğiz. Bu başarıda emeği geçen hocalarımı, sporcu kardeşlerimi ve bize destek olan iş adamlarımızı tebrik ediyor, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.