Nurdağı Depremi Kahramanmaraş'ı Salladı!
Nurdağı Depremi Kahramanmaraş'ı Salladı!
İçeriği Görüntüle

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından toparlanma sürecini sürdüren bölge, bu kez Gaziantep’in Nurdağı ilçesi merkezli 4.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre saat 19.13’te meydana gelen sarsıntı, Kahramanmaraş ve çevre illerde kısa süreli endişeye yol açtı.

Depremin ardından uzmanlardan gelen açıklamalar ise farklı değerlendirmeleri beraberinde getirdi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Ölü Deniz Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirterek, bu sarsıntının 6 Şubat depremlerinin devamı niteliğinde bir artçı olduğunu ifade etti. Görür, bölgede büyük ölçüde enerji boşaldığını ve şu aşamada ciddi bir risk görmediğini söyledi.

Ancak Prof. Dr. Osman Bektaş, stres transferine dikkat çekerek Nurdağı ve çevresindeki fayların yeniden gerilim altında olabileceğini savundu. Bektaş’a göre, bazı bölgelerde deprem riski azalmak yerine artmış olabilir.