Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, çevre illeri sarsarken, deprem uzmanlarının önceden yaptığı uyarılar akıllara geldi.

Malatya'daki deprem Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın dün yaptığı uyarıyı akıllara getirdi. Ahmet Ercan'ın dün Elazığ'da düzenlenen deprem toplantısında "Pütürge kolunun Malatya'da deprem üretebileceği" uyarısını yaptığını hatırlattı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin 6 Şubat depremlerinin artçısı olmadığını belirterek, "Yeni bir deprem. Bu fay parçası, 2020'de yaşadığımız Elazığ depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçası. Bu fay parçasının üzerine bu iki depremle stres yüklenmiş durumda. Artçı depremler görülebilir." dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise depremi "artçı deprem" olarak kabul ederek, "Hasarlı binalardan uzak durulması lazım. Daha deprem sürecini bitirmedik. Artçı depremler devam ediyor. 5.2'nin artçısı 1-2 gün içinde biter. 6 Şubat'tan sonra olan artçılar 1-2 yıl devam edebilir." şeklinde açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Gök Gürültülü Yağış Geliyor! Kahramanmaraş'a Sarı Kodlu Uyarı: Gök Gürültülü Yağış Geliyor!