İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan sehitlervegaziler.gov.tr resmi internet sitesinin neden kapatıldığı açıklanamadı. Bir vatandaşın, BİMER’e, sitenin neden kapatıldığını sorması üzerine 6 kurum açıklama için topu birbirinin üstüne attı. Ancak açıklama hiç beklenmedik bir birimden geldi. Olağanüstü Hal Şube Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı ama bu açıklamada da sitenin neden kapatıldığı belirtilmedi.

Şehit ve gazilerin resmi sitesi olan sehitlervegaziler.gov.tr internet sitesinin 19 Şubat 2015’te kapatıldığı ortaya çıkmıştı. Sitede 81 ilden yaklaşık bin 500 asker ve polis şehitlerin kimlik bilgileri, özgeçmişleri, fotoğraf ve nerede defnedildikleri; şehit ve gazilerle ilgili haberler, kanunlar, yönetmelikler, genelgeler; şehit, gazi, vakıf ve derneklerle ilgili bilgiler bulunuyordu.

www.sakaryasehitvegazileri.com sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan, resmi şehitler sitesinin kapatılmasına tepki göstererek, İçişleri Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle BİMER’e başvuruda bulunmuş, sitenin neden kapatıldığını sormuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamada, bakanlığa çok basit bir soru sorduğunu ancak yazıya cevap sürecinde ilginç bir durum yaşandığını belirtti. BİMER’e başvurusunun, önce İçişleri Bakanlığı’na oradan İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne, oradan Bilgi Toplama Değerlendirme ve Protokol Müdürlüğü’ne, oradan tekrar İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne, oradan Personel Genel Müdürlüğü’ne, oradan ise Olağanüstü Hal Şube Müdürlüğü’ne gönderildiğini dile getirdi.

Başvurusuna, konu ile ilgili hiçbir alakasının olmadığını düşündüğü Olağanüstü Hal Şube Müdürlüğü’nün cevap verdiğini, ancak bu cevapta da sadece şehit ve gazilerle yürütülen işlemlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredildiğinin belirtildiğini ifade eden Erdoğan, sitenin neden kapatıldığının açıklanmadığının altını çizdi. sehitlervegaziler.gov.tr resmi internet sitesinin Aile Bakanlığı bünyesinde yeniden faaliyete geçirilmediğine de dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Anlaşılan cevap verecek bir birim bulamamışlar. Halbuki sorduğumuz soru çok net ve basittir. Bu internet sitesi neden kapatılmıştır? Bu verilen cevapla bilgi edinme hakkım engellenmiştir. Bu sitenin neden kapatıldığını öğrenmek benim en doğal anayasal hakkım, bunun için tekrar BİMER Başvurusu yaptım ve neden kapatıldığı konusunda gerçek bilgi verilmesini talep ettim. Yine başvuruma gerçeği yansıtan cevap verilmezse hukukun içinde, kurumun yöneticisi olan mevcut İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk hakkında Başbakanlık Etik Kurulu ve Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanlığı’na başvuracağım.”