Enflasyonun beklenmedik şekilde yükselmesi, alım gücünün azalması nedeniyle bankaların maaş promosyonu adı altında ödedikleri ücretler de eridi. Çalışanlar ödenen promosyonların günün şartlarında bir kıymetinin kalmadığını ifade ederek günün şartlarına uygun şekilde güncellenmesini istiyorlar.

Kahramanmaraş'ta Eğitim çalışanlarının maaşlarını aldıkları Yapı Kredi Bankası ile yapılan sözleşme ile ilgili olarak yetkil sendika Eğitim Bir Sen eğitim çalışanlarından ve üyelerinden gelen talep doğrultusunda gerekli adımları attı.

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş 1 No'lu Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, eğitim çalışanlarının maaş promosyonlarında  hak kaybı meydana geldiği iddiasıyla, Yapı Kredi Bankasına güncelleme davası açtıklarını duyurdu.

Aydın çıklamasında "2021 Aralık ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında imzalanan promosyon sözleşmesinin günümüz şartlarında enflasyon rakamları karşısında erimesi ve eğitim çalışanlarımızda mali olarak hak kaybı oluşturmasından dolayı EĞİTİM-BİR-SEN KAHRAMANMARAŞ 1 NO'LU ŞUBE olarak Promosyon Sözleşmesine Uyarlama Davası açtık. Adaletin tecellisini bekliyoruz.." ifadelerini kullandı.