Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, TBMM’de dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmeme kararı sonrasında AK Parti'nin dağılmaya aday bir parti olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmeme kararını yazılı olarak değerlendiren Karslı, hiçbir demokraside böylesine aleni bir yolsuzluk olayının ardından hükümetin ayakta kalmasının mümkün olamayacağını vurguladı.
Karslı, “Türkiye’de hukukun olmadığını bugün herkes kabul ediyor. Dolayısı ile bu yüz karası sonuç bekleniyordu ama ben vicdanının sesini dinleyen AK Partili milletvekili arkadaşları tebrik ediyorum. Çünkü aslında bu şerrin içinden bir hayrın doğmasına vesile oldular. Oylamanın ardından AK Parti’nin dağılmaya aday bir parti olduğu resmen ortaya çıkmıştır. Bunu zaten biliyorduk ama mevcudun ilanı gerçekleşmiştir. Artık Ak Parti’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü özünde dava ve ilke olmayan hiçbir siyasi oluşum takdir göremez. Onlar, milletin inancını ve güveni çok kötü harcadılar. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Partinin sağduyulu kesimi ve halkımız gereken cevabı seçimlerde verecektir” ifadelerini kullandı.