1989 yılında faaliyete geçen ve kentimizde kurulan ilk sürücü kursu olan, Kahramanmaraş Sürücü Kursu “Emniyetiniz ve ehliyetiniz için” sloganıyla yeni sürücü adaylarını yetiştirmeye devam ediyor.

Trafik, İlk Yardım ve Motor  derslerinin ardından 24 Ağustos'ta sınava giren sürücü adayları, şimdi ise direksiyon sınavında başarılı olmak ve sürücü belgelerine kavuşmak için direksiyon derslerini alıyorlar.

Kahramanmaraş Sürücü Kursu Sürücü Öğretmenleri Sadi Aydın ve Emine Ece Özdoğan sürücü adaylarını trafiğe çıkmaya hazırlıyorlar.

Sürücü Öğretmeni Sadi Aydın, sürücü adaylarının iyi bir eğitimden geçmeden trafiğe çıkmamaları gerektiğine dikkat çekerek, adayların araç kullanmayı bilenlerden değil sürücü öğretmenlerinden öğrenmelerinin gerekliliğinin altını çizdi ve ekledi: “Bir kişi çok iyi bir sürücü olabilir. Ancak bu o kişinin iyi bir öğretici olduğu anlamına gelmez. Sürücülük eğitimi mutlaka bir eğitimciden alınmalıdır” dedi.

İnsan hayatının herşeyden önemli olduğunu vurgulayan Sadi Aydın: “Trafik kanunlarındaki yenilikleri yerinde buluyorum. Geç bile kalındı. Trafik kazalarını en aza indirgemek için  yasal düzenlemelerin yanı herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizlerde sürücü kursları olarak en iyi eğitimi vererek buna katkıda bulunmalıyız.

Verdiğimiz direksiyon dersleriyle tarfik canavarı değil, nitelikli sürücüler yetiştiriyoruz.  Sürücü adayları da ehliyet almak için uzman kadrosu bulunan sürücü kurslarını tercih etmelidirler. ” dedi.