Afrika ülkelerinden Gabon Cumhuriyeti’nin Franceville Şehri Belediye Başkanı Roger Ayouma ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana ve Franceville’in kardeş şehir olmasını resmileştiren protokole imza attı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, iki kentin kardeş şehir olmasının kabul edilmesinin ardından Adana’ya gelen Franceville Belediye Başkanı Roger Ayouma, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret ederek, kardeşlik protokolüne imza attı.

İmza töreninden önce konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “İnşallah Franceville ile Adana’nın kardeş şehir olması, iki ülke ilişkilerinin ve iki şehir arasındaki ilişkilerin daha yakınlaşmasına vesile olur. Ümit ediyoruz ki; Büyükelçilik açarak, önem verdiğimizi gösterdiğimiz Gabon’la iş birliğini artırırız. Adana ve Franceville’in kardeş şehir olması, iki ülke arasındaki iş birliğinde dönüm noktası olacaktır.” dedi.

Franceville Belediye Başkanı Roger Ayouma da, Adana’da bulduğu samimi ortam nedeniyle, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti ve iki şehrin çok sayıda konuda iş birliği yapabileceğini ifade ederek, bunun için karşılıklı temasların şimdiden başladığını kaydetti.