İl Emniyet Müdürü Gürkan: 

-''İlk aldığımız bilgiler, binayla ilgili önceden husumet olduğu, ama detaylı bilgi savcının soruşturmasından sonra belli olacak''.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olayın meydana geldiği Toros Mahallesi 78113 Sokak'taki Yağmur Apartmanı'na gelerek incelemede bulunup, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, binayla ilgili önceden husumet bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek, ''İlk aldığımız bilgiler, binayla ilgili önceden husumet olduğu, ama detaylı bilgi savcının soruşturmasından sonra belli olacak'' dedi.

Hayatını kaybeden polis memuru Hüseyin Şensoy'un olay sırasında izinli olduğunu ve evinde bulunduğunu anlatan Gürkan, Şensoy'un cenazesinin düzenlenecek törenin ardından Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine götürüleceğini ifade etti.

Apartmanın 10. katında oturan Cemil Okyay da gazetecilere yaptığı açıklamada, bir alt kattan iki el silah sesi duyduğunu ve kapıya çıkıp baktığında yönetici Yahya K'yı, hayatını kaybeden Nurcan Özdamar'ın evinin önünde gördüğünü belirterek, korkup geri içeri girdiğini söyledi.

Evin içindeyken bir silah sesi daha duyunca tekrar çıkıp aşağı baktığını anlatan Okyay, intihar eden Yahya K'yı koridorda yatarken gördüğünü ve polis ile sağlık görevlilerini aradığını ifade etti.

Okyay, apartman toplantılarında, her toplantıda olabilecek bazı küçük tartışmaların yaşandığını sözlerine ekledi.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından 3 ceset, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Bu arada, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları apartman önünde sinir krizi geçirdi.

Bina yöneticisi Yahya K, tartıştığı polis memuru Hüseyin Şensoy ve aynı katta oturan Nurcan Özdamar'ı tabancayla öldürüp intihar etmişti.