Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğu için askere geç giden Ali Öztaş'ın şehit olduğu haberi sabaha karşı Adana'nın Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan babası Mehmet ile annesi Miyeser Öztaş'a bildirildi. Acı haberle yıkılan 3 çocuk sahibi Öztaş çifti, Ankara'ya götürüldü. 
Şehidin annesi Miyeser Öztaş, gözyaşları içerisinde "Oğlumu paramparça ettiler. Onlar da parça parça olsun. Benim kuzumu yavrumu benden aldılar. En son bir gönce görüşmüştüm. Oğlumla sürekli görüşürdüm. Kuzum beni habersiz bırakmazdı. Dün televizyonda patlama olduğunu öğrendikten sonra kuzuma ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. O sırada kuzumda şehit olmuş. Yaktılar beni. Onlarda yansınlar" dedi.

Dayı Veli Çelik, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını, 1 ay önce Adana'ya izne geldiğini söyledi. Yeğeninin çok iyi niyetli bir çocuk olduğunu belirten dayı Çelik, "Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu. Teröre lanet olsun, vatan sağ olsun. Yapacak bir şey yok" dedi.