Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, "Siyasi hayatımda bu kadar sönük bir belediye seçimi görmedim. Türkiye'nin her yerinde derin bir suskunluk ve sesiz bir bekleyiş var" dedi.

Özbolat, Afşin Belediye Başkan adayı Selçuk Gökdoğan'ın seçim bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde yerel seçimlere güçlü bir şekilde girdiklerini ifade etti.

Afşin başta olmak üzere tüm ilçelerde ve büyükşehirde seçimi kazanmak için ellerinden gelen gayreti gösterecekleri belirten Özbolat, şunları kaydetti:

"Ben siyasi hayatımda bu kadar sönük bir belediye seçimi görmedim. Türkiye'nin her yerinde derin bir suskunluk ve sesiz bir bekleyiş var. Seçim süreci, sanki seçim yokmuş gibi bir havada geçiyor. Ama bu derin suskunluğun arkasından derin bir patlamanın olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü 12 yıl boyunca Türkiye'yi yöneten iktidar partisi cumhuriyet tarihini bırakın, dünya siyasi tarihinde olmayacak rüşvet ve yolsuzluk batağına saplandı. Başbakan şimdi bütün gücüyle HSYK'yı değiştirerek, MİT'e yetki vererek ve internet yasasını değiştirerek hakkındaki iddiaları atlamaya ve kurtulmaya çalışıyor, fakat kurtulamıyor. Bugün yaşadığımız bütün bu gelişmeler dünya tarafından dikkatle izleniyor."

Ziyarete, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan edayı Ünal Ateş de katıldı.