CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen devlet sosyal yardımları arasında yer alan kömür desteğinden mahrum kalan vatandaşlar olduğunu belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ocak ayının son haftasına girilmesine rağmen hala kömür alamayan ihtiyaç sahibi olduğunu ifade etti. Durumu ‘skandal’ olarak nitelendiren Ağbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a sosyal devlet ilkesinin gerekleri çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür yardımlarının ne zaman bitirileceğine ilişkin sorular yöneltti.

Ağbaba, şöyle devam etti: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yapılan kömür yardımında büyük sorunlar yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında dağıtımı biten kömürlerin ocak ayının son haftasına gelinmesine rağmen halen bitirilememesi tepkilere sebep oluyor. Yardım isteyen mahalle muhtarları ve kömür bekleyen yoksul vatandaşlar, kış aylarının bitmesine rağmen hala kömürlerin dağıtılmadığını belirterek ‘Kışın en soğuk günlerinde gelmeyen kömürü devlet ne zaman dağıtacak merak ediyoruz' dediler. AKP, sosyal yardımları eline yüzüne bulaştırdı. Aralık ve ocak aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kömürü dağıtmayıp, ne zaman dağıtacaksınız? Geçtiğimiz yıl bir kez daha anladık ki hükümetin maden politikası çökmüştür. Türkiye’nin dört bir yanında göz göre göre madenlerde katliamların yaşanmasına engel olamayan AKP şimdi de fakir-fukaranın kışlık yakacaklarını dağıtmayarak bir kez daha sınıfta kalmıştır."