Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, kaliteli bir eğitim hedeflediklerini belirterek, üniversitelerinin 7 bin öğrenci, 450 öğretim üyesiyle en iyi üniversite olmasını hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, üniversitelerinin 2014 yılı ile ilgili yapılan çalışmalarını anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, şunları söyledi: "Son bir yılda göstermiş olduğu gelişmeleri ve 3. nesil bir üniversite olarak yolunda ilerliyoruz. Üçüncü nesil üniversitenin 3 boyutu vardır. Eğitim, araştırma ve toplumsal fayda. Bu yıl itibariyle üniversitemizde eğitim gören 260 öğrenciden 194’ü yani yüzde 75’i hem nakit destek bursu hem de ücretsiz yurt imkanından faydalanmaktalar. Bu yıl üniversitemizde eğitime başlayan öğrencilerden yüzde 47’sinin ilk 3 tercihleri arasında AGÜ yer alıyor. Öğrencilerimizin büyük bir bölümünü ilk 25 binden kabul ettik. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında LYS sıralamasında ilk 20 binden aldığımız öğrenci sayısı yüzde 50’den yüzde 65’e çıkmıştır. Türkiye’deki diğer üniversitelerle karşılaştırdığımızda İstanbul ve Ankara'daki bazı üniversiteler dışında tüm Anadolu, İzmir ve Antalya’daki üniversiteler arasında en iyi performansı sergiledik. Bu yıl, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Endüstri, İnşaat, İşletme, Makina ve Mimarlık olmak üzere toplam 7 bölüme öğrenci kabul ettik. LYS sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında çoğu bölümde ilk beşte olmak üzere sıralamada yerimizi aldık."

Prof. Dr. Sabuncuoğlu, üniversite olarak 5 yeni fakülte kurduklarını belirterek, yeni fakültelerin isimlerini şöyle sıraladı: Mühendislik Fakültesi, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi. Üniversite olarak hedeflerinin kaliteli eğitim olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sabuncuoğlu, 450 öğretim üyesiyle 7 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını aktardı.