Kahramanmaraş'ta  Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği seçimleri siyaseti de ısındırdı. Her ne kadar esnaf odası başkanlığı seçimi de olsa Ak Parti İl Bşkan Yardımcısı Ali Köfte'nin Ahmet Kuybu'ya partinin desteğini alarak rakip olması ve buna rağmen mevcut başkan Kuybu'nun ezici bir çoğunlukla seçimi kazanması kentte bomba etkisi yarattı.

Seçimi Ak Parti'nin karşı adayına rağmen Ahmet Kuybu'nun kazanması kamuoyunda "Ak Parti, Kahramanmaraş'ta ilk defa kaybetti. Ak Parti, en güçlü olduğu ilde bile kan kaybediyor" şeklinde yorumlandı.

24 SAAT SONRA TEBRİK MESAJLARI YAĞDI

8 Mayıs Pazar günü yapılan seçimleri Ahmet Kuybu'nun kazanmasının ardından kamuoyunda ve sosyal medyada "Ak Parti kaybetti" yorumlarının yapılması parti yönetimind tedirginliğe neden oldu. Ak Parti tabanında da rahatsızlığa neden olan bu durumu düzeltmek isteyen parti yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi seçimin üzerinden 24 sat geçtiktan sonra alel acele tebrik mesajları yayınladılar.

ÖNCE GÜNGÖR SONRA PARTİ YÖNETİMİ

Ahmet Kuybu'nun Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığına yeniden seçilmesinin ardından Ak Parti cenahında ilk tebrik mesajını Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yayınladı. Güngör'ün Kuybu'yu tebrik etmsinin partide rahatsızlık yarattığı iddia edilirken gece satlerinde yeni gelişmeler yaşandı.

Başkan Hayrettin Güngör'ün tebrik mesajından 8 saat sonra gece saatlerinde Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'de bir mesaj yayınlayarak Kuybu'yu tebrik etti. Görgel mesahında "Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına yeniden seçilen Sn. Ahmet Kuybu ve yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifdelerini kullandı.

2022-05-10_02-44-25

GÖRGEL'İN ARDINDAN AVŞAROĞLU'DA  TEBRİK ETTİ 

Ahmet Kuybu'yu  Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel'in tebrik etmesinin arından gecenin geç saatlerinde Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'da birmesaj yaynlayarak Kuybu'yu tebrik etti. Avşaroğlu mesajında "Güven tazeleyerek yeniden Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı seçilen Ahmet Kuybu'yu tebrik ediyor, yeni dönemde başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

MÜCAHİT KARA' DA TEBRİK ETTİ

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen Ahmet Kuybu'yu Ak parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ve Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu'nun tebrik etmesin ardından Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara'da sosyal medya platformu Facebook'tan bir mesaj yayınlayarak Ahmet Kuybu ve ekibini tebrik etti.

2022-05-10_15-28-31