Çalık, Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen aşure programında yaptığı konuşmada, herkesi çok sevdiklerini belirterek, "Aleviyi, Sünniyi hepsini de kardeş biliyor ve 'gelin canlar bir olalım' diyoruz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım ve Türkiye adına, bu mozaik adına bu birlikteliği de sonuna kadar beraber götürelim" diye konuştu.

Dersim olaylarına değinen Çalık, "Dersim katliamının izlerini bugün hala yaşayan Türkiye ve ondan özür dileyen bir başbakan var. Bugün Dersim'de yapılan katliamdan özür dilendiği için birbirine giren bir siyasi parti var. O gün bir katliam yaşandı" dedi.

Öznur Çalık, şunları söyledi:

"Biz, o gün Dersim'de yapılan katliamdan, zulümden dolayı herkesten, bütün Alevi cemaatinden, Dersimli hemşehrilerimizden bir kez daha özür diliyoruz. Bunların yaşanmaması için birliğimizi, dirliğimizi korumamız ve devam ettirmemiz gerekir. Eski Türkiye'de dindarları ötelediler, 'gerici' dediler, Kürtleri ötelediler 'bölücü' dediler, Alevileri ötelediler 'komünist' dediler. Şimdi artık herkesin benim ülkem dediği Türkiye'de beraber yürümek zorundayız."

Ayrımcılık yapan herkese karşı olduklarını dile getiren Çalık, "Biz Allah'ı bir, kitabı bir, kıblesi bir insanlarız. Binlerce kere şükürler olsun, Hz. Muhammed'e ve onun sevgilisi Hz. Ali'ye inanırız. Bizim yapmamız gereken, bu birliği bozmak isteyenlere hep beraber karşı durmak. Yapılan çalışmalar asla boşa gitmemiştir ve gitmeyecektir" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasen Meşeli'nin de konuşma yaptığı programda, katılımcılara aşure dağıtıldı.