Başbakan Binali Yıldırım gruplar halinde görüşmeyi sürdürdüğü Ak Partili milletvekillerinden sahada ve sosyal medyada FETÖ’cüler kadar etkin olmalarını istedi.

Ak Parti’nin geleneksel istişare kampı öncesi milletvekilleriyle gruplar halinde başlattığı görüşmelerini sürdüren Yıldırım dün de önce Kahramanmaraş  milletvekilleriyle bir araya geldi. Yıldırım, toplantının gündemini FETÖ ile mücadele çalışmaları olarak belirledi. 

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, toplantıda bazı milletvekilleri “Kamuoyunda FETÖ ile mücadelede ibadet ve ticaret grubu tamam ama ihanet grubundan yani bu yapının üst kademelerindeki isimlere dokunulmuyor algısı var. Bu algıyı kırmak zorundayız” görüşünü savundu. Yıldırım’ın bu vekillere “Haklısınız, kamuoyunu bu açıdan da bilgilendirmek lazım” yanıtını verdiği öğrenildi.

Toplantıda bölge milletvekilleri de, “FETÖ ile mücadeleye yönelik uygulamalara yönelik mağdur edebiyatı özellikle bölgedeki öğretmenlerin PKK’lı oldukları gerekçesiyle açığa alınmasından sonra başladı. Bu öğretmenler arasında Alevilerin yoğunlukta olması nedeniyle bölgede ‘Bunlar Alevi oldukları için görevden alındılar’ algısı yaygın” değerlendirmesini yaptı.